Gegrilde Vis Uit De Oven Met Vinaigrette
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gegrilde vis uit de oven met vinaigrette

Zet iets bijzonders op tafel met deze hele vis uit de oven, bereid met verse kruiden en citroen. Vul de bakplaat met diverse smaakmakers, zoals knoflook, limoen en citroen, en de Dutch Yellowtail krijgt een heerlijke smaak. Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte vinaigrette.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gegrilde vis uit de oven met vinaigrette

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de helft van de citroen in plakken. Dep de vis droog en vul met 3 plakken citroen en de helft van de rozemarijn en salie.
2
Maak schuine 3 sneden in de huid van de Dutch Yellowtail met een scherp mes. Leg de vis op een bakplaat en leg daaromheen een doormidden gesneden knoflookbol, de andere helft van de verse kruiden, de trostomaten, een doormidden gesneden limoen en de andere helft van de citroen. Besprenkel met olijfolie en zout.
3
Bak de vis in ongeveer 25 min. gaar in de oven. Dit is afhankelijk van de grootte van de vis.
4
Maak ondertussen de vinaigrette. Hak de peterselie en het teentje knoflook fijn. Voeg samen met de mosterd, balsamico azijn, zout, peper en 4 el olijfolie toe aan een kommetje. Meng alle ingrediënten goed met elkaar.
5
Maak de sla aan met een scheutje olijfolie, snufje zout en het citroensap.
6
Haal de vis uit de oven, leg de aangemaakte sla bij de vis en serveer met de vinaigrette.

Dutch Yellowtail wordt duurzaam geproduceerd, zonder antibiotica of vaccins, met 100% groene energie; een mooi alternatief voor bedreigde soorten als blauwvintonijn of zwaardvis. Behalve duurzaamheid en milieu, staat respect voor de vis bij Kingfish Zeeland centraal. De Dutch Yellowtail is een hoogwaardige vis die op verschillende wijze geserveerd kan worden, als sashimi, gerookt, gebakken of gegrild als een filet of hele vis. Kijk voor meer informatie op de website.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Vis

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via