Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in 16 min. gaar. Snijd de kastanjechampignons, winterpeen en ui in blokjes van 1-2 cm. Pers de knoflook.
2
Verhit in een koekenpan 1/4 van de boter met de tomatenpuree en bak hierin de ui, knoflook en winterpeen in 5 min. beetgaar, voeg de champignons, bloem en geriste tijm toe en bak 3 min. mee. Blus de groenten af met bier, voeg de bouillon en mais toe en laat 5 min. op hoog vuur sudderen.
Tip! Is het geheel nog te nat? Laat nogmaals 5 min. sudderen tot de gewenste dikte.
3
Pureer de aardappelen en breng op smaak met melk, boter en peper en zout. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en top het af met de warme aardappelpuree.
4
Zet de ovenschaal voor 15 min. in het midden van de oven, totdat de aardappelpuree een licht bruin gekleurd heeft.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.