In samenwerking met:
Eat Me Mango
Niveau
Beginner
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Tropische havermout-yoghurt

Maak je havermout eens echt tropisch met dit recept! De havermout wordt heerlijk romig door de Griekse yoghurt, het sap van de mango en de passievrucht. Start je dag goed met dit heerlijke ontbijtje. Gezond, voedzaam én ontzettend lekker door de verschillende smaken!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept tropische havermout-yoghurt

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Meng de havermout samen met de honing door de Griekse yoghurt. Schil de mango en snijd in blokjes. Schep de passievruchten leeg.
2
Vul ieder glaasje met een laagje mango, yoghurt, passievrucht en een laatste laagje yoghurt. Garneer met de overige mango en passievrucht.

Start de dag met een yoghurt ontbijt!

Ontbijten met yoghurt is een gezonde en lekkere manier om je dag te beginnen. Yoghurt is een goede bron van voedingsstoffen is. Bovendien is het gemakkelijk te combineren met andere gezonde ingrediënten, waardoor je eindeloos kunt variëren. Je kunt yoghurt bijvoorbeeld combineren met vers fruit, zoals bessen, kiwi, mango of ananas, voor extra vezels, vitamines en mineralen. Ook noten, zaden of granola kunnen worden toegevoegd voor een lekkere en knapperige textuur. Voor wat extra zoetheid kun je honing, agavesiroop of ahornsiroop gebruiken.

Ontbijten met yoghurt biedt dus veel mogelijkheden om een gezond en smakelijk ontbijt te maken. Experimenteer met verschillende combinaties en ontdek wat jouw favoriete yoghurtontbijt is. Ontdek hier heerlijke ontbijtjes met yoghurt.

Je ontbijt, de belangrijkste maaltijd van de dag?

Ontbijten is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en welzijn. Het geeft je energie en voedingsstoffen binnen om je dag goed te beginnen. Ontbijten kan ook helpen bij het reguleren van je bloedsuikerspiegel, wat vooral belangrijk is voor mensen met diabetes. Het kan ook bijdragen aan een gezond gewicht, omdat het ervoor zorgt dat je minder snel naar ongezonde snacks grijpt later op de dag.

Bovendien kan ontbijten je spijsvertering op gang brengen en de opname van voedingsstoffen verbeteren. Hierdoor kan het je immuunsysteem versterken en het risico op bepaalde ziekten, zoals hart- en vaatziekten, verlagen. Kortom, ontbijten is niet alleen belangrijk om je dag goed te beginnen, maar het heeft ook vele voordelen voor je gezondheid. Zorg ervoor dat je elke dag een gezond en voedzaam ontbijt neemt om de dag goed te beginnen.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via