Cranberry Gingerbeer Mocktail
Niveau
Gemiddeld
Tijd
10 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Cranberry gingerbeer mocktail

Mocktails, wij houden ervan! In dit recept combineren we cranberry met gingerbeer. Ga jij voor de variant met alcohol? Voeg dan wodka toe.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept cranberry gingerbeer mocktail

Kookmodus
Bereidingstijd
10 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
10 min
Kookmodus
1
Rasp de helft van de schil van de sinaasappel. Let op: zorg ervoor dat je alleen de oranje laag schil raspt. Meng de sinaasappelrasp op een schoteltje met de suiker. Snijd de sinaasappel door de helft en snijd één helft in plakjes. Pers de andere helft uit en schenk het sinaasappelsap in een kan.
2
Maak de rand van het glas vochtig door er met een sinaasappelschijfje overheen te wrijven. Dip de rand in de sinaasappelsuiker. Doe vervolgens een aantal sinaasappelschijfjes en een takje munt in het glas en zet er een rietje in.
3
Voeg het cranberrysap en ginger beer toe aan de kan met sinaasappelsap en roer door. Schenk het cranberry-ginger beermengsel in de glazen en voeg ijsblokjes toe. Tip: voeg 5cl wodka toe voor een alcoholische cocktail.

Wat is een mocktail?

Een mocktail is een alcoholvrije cocktail die op dezelfde manier wordt bereid als een cocktail, maar zonder de toevoeging van sterke drank. Het is een drankje dat lijkt op een cocktail, maar zonder de alcohol.

Waar kom de naam mocktail vandaan?

De naam mocktail is afgeleid van het Engelse woord ‘mock’, wat ‘nep’ of ‘schijn’ betekent. Een mocktail is dus eigenlijk een ‘neppe’ cocktail, omdat het lijkt op een cocktail maar zonder de alcoholische ingrediënten.

Allergenen

Dit recept bevat geen allergenen

    Voedingswaarden

    Per 1 persoonsportie

    Voedingswaarden

    Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

    Vind je dit leuk?