Gebakken Scholfilet Met Pittige Honing Citroensaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gebakken scholfilet met pittige honing citroensaus

Rijst, vis en groenten; een combinatie waar oneindig veel variaties op mogelijk zijn. Wij kiezen voor zilvervliesrijst met boontjes en scholfilet. Om het gerecht helemaal af te maken, voegen wij hier een heerlijke zelfgemaakte pittige honing citroensaus aan toe.

Mijn menu planner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept gebakken scholfilet met pittige honing citroensaus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Dop de boontjes en halveer ze. Rasp het geel van de schil van de citroen en pers de citroen vervolgens uit.
2
Dep de scholfilets droog en bestrooi met gemberpoeder, de helft van de citroenrasp en uienpoeder. Wentel de scholfilets in bloem totdat ze volledig bedekt zijn.
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de boontjes in 14 min gaar in ruim kokend water. Verhit in een koekenpan een laag van ca 1 cm zonnebloemolie en bak de scholfilets in 2 min per kant goudbruin.
4
Verhit 1 el olie in een steelpannetje en voeg de knoflook en sjalot toe. Voeg, zodra de sjalot glazig is, de sojasaus, honing, citroensap, citroenrasp en chilivlokken toe. Laat dit 5 min inkoken.
5
Serveer de zilvervliesrijst, boontjes en scholfilet met de pittige honing citroensaus.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Soja
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via