Print opties

Sluiten

Gebakken scholfilet met pittige honing citroensaus

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediƫnten

2 personen
Ingrediƫnten
1
Snipper het sjalotje en de knoflook fijn. Dop de boontjes en halveer ze. Rasp het geel van de schil van de citroen en pers de citroen vervolgens uit.
2
Dep de scholfilets droog en bestrooi met gemberpoeder, de helft van de citroenrasp en uienpoeder. Wentel de scholfilets in bloem totdat ze volledig bedekt zijn.
3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de boontjes in 14 min gaar in ruim kokend water. Verhit in een koekenpan een laag van ca 1 cm zonnebloemolie en bak de scholfilets in 2 min per kant goudbruin.
4
Verhit 1 el olie in een steelpannetje en voeg de knoflook en sjalot toe. Voeg, zodra de sjalot glazig is, de sojasaus, honing, citroensap, citroenrasp en chilivlokken toe. Laat dit 5 min inkoken.
5
Serveer de zilvervliesrijst, boontjes en scholfilet met de pittige honing citroensaus.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.