Gele rijst krijgt de mooie kleur door saffraan en is een feestelijke variant op witte rijst. Deze gele rijst met kabeljauw is een gemakkelijke, kleurrijke en voedzame maaltijd. Daarnaast staat het in een mum van tijd op tafel. Ideaal voor doordeweeks!
Gele rijst is een rijstgerecht dat zijn gele kleur dankt aan de toevoeging van kurkuma, ook wel geelwortel genoemd. Het wordt vaak gegeten in landen als India, Indonesië, Suriname en de Cariben. Gele rijst heeft een licht kruidige smaak door de kurkuma en kan ook andere smaken bevatten, afhankelijk van de specerijen en andere ingrediënten die worden gebruikt in het recept. Vaak wordt gele rijst gegeten als bijgerecht bij vlees- of groentegerechten.
Doe de gele rijst in een pan met kokend water en laat het vervolgens nog 8 minuten doorkoken. In principe maakt het qua kooktijd geen verschil of het gele of witte rijst is!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment