Pasta Pestosalade Met Mango Spinazie
Niveau
Beginner
Tijd
5 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Pasta pestosalade met mango & spinazie

Pasta pesto, voor velen een favoriet! Probeer dit keer deze zomerse pasta pesto met mango en spinazie; een frisse salade die zowel lauwwarm als koud gegeten kan worden. Wil je het jezelf nu extra makkelijk maken? Bereid het grootste gedeelte van de ingrediënten, zoals de gepocheerde kip, al een dag eerder en bewaar ze afgedekt in de koelkast. Zo hoef je de salade de volgende dag alleen nog maar samen te stellen.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Pasta pestosalade met mango & spinazie

Kookmodus
Bereidingstijd
5 min
Wachttijd
15 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Breng de kippenbouillon aan de kook en draai het vuur laag. Leg de kipfilets in de bouillon en laat 12-15 minuten pocheren met het deksel op de pan. Haal de kip uit de bouillon en snijd in plakjes.
2
Breng in een tweede pan ruim gezouten water aan de kook en kook de penne in 8 minuten beetgaar.
3
Roer voor de dressing de pesto los met het citroensap, de olijfolie en de honing. Meng de saus door de pasta en schep er voorzichtig de mango- en paprikablokjes doorheen.
4
Serveer de pasta op een bedje van spinazie en leg de gesneden kip erbovenop. Garneer met versgemalen zwarte peper en eventueel wat citroenrasp.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk
  • Noten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

E
Esther 18 aug 2020
LOL, heb de reactie van Sebastiaan gedaan (heb vaak hetzelfde probleem, maar deel alles al door 6) Maar wordt ook de kookpan gedeeld....
J
Jennifer van Eatertainment 18 aug 2020
Hi Esther, Ho, dat is niet handig! We hebben het meteen aangepast. Is het recept goed bevallen? Ben benieuwd! Groetjes, Jennifer
J
Jaap Saunier 1 aug 2020
Goedemorgen u allemaal, Het recept ziet er erg goed uit en ik den ervan overtuigd ook lekker. Maar..Het is gebaseerd op 4 personen. Nu ben ik alleen , moet ik dan de aangegeven hoeveelheden delen door 4? Waarom is het niet mogelijk voor twee personen te publiceren. Bij dit recept zou je dan indien koud het overgebleven deel in de koelkast kunnen plaatsen en na twee dagen dit gerecht verder nuttigen . Het geldt niet alleen voor dit recept maar voor het overgrote deel van de receptuur! U ziet uw hulp wordt dringend gevraagd! Met vriendelijke groeten
S
Sebastiaan van Eatertainment 2 aug 2020
Goedemorgen Jaap, Dank je wel voor de leuke reactie. Bovenaan de ingrediënten zie je dat het recept voor 4 porties is, wanneer je daarop klikt kun je het recept wijzigen naar 1 of 2 porties. Heel makkelijk dus! De hoeveelheden worden op die manier automatisch aangepast. Voor het gemak zie je hieronder ook nog even de ingrediënten voor 2 porties: ½ liter kippenbouillon 1 ½ kipfilets 180 gr penne ½ potje pesto limone à 135 gr ½ citroen, sap en rasp 25 ml olijfolie extra vierge ½ el honing ½ mango, in blokjes 1 gele paprika’s, in blokjes 200 gr verse spinazie Zwarte peper Laat je ons weten hoe het heeft gesmaakt? Daar zijn wij heel benieuwd naar! Veel kookplezier en een fijne zondag nog. Sebastiaan

Geef een reactie

Gemaakt door Eatertainment

Delen via