Wist je dat maïs niet alleen lekker is in hartige gerechten, maar ook in zoet gebak? De traditionele Mexicaanse maïscake krijgt in dit recept extra smaak dankzij de zelfgemaakte karamelsaus en pecannoten. Het is een lekker stevige en smeuïge cake.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
12 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Recept smeuïge maïscake met karamelsaus en pecannoten
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 5min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met wat bloem.
2
Maal de maïs, bloem, 90 gr boter, 50 gr suiker, eieren, gecondenseerde melk, bakpoeder en vanille-extract fijn in de blender tot een glad beslag. Giet het mengsel in het bakblik en plaats in de oven voor 65 min. Check de cake na 45 min. Kleurt de cake al donker? Dek deze dan af met aluminiumfolie.
3
Doe 80 gr suiker en 80 gr water in een steelpan. Kook het suikerwater in tot het bruin begint te verkleuren. Voeg dan de slagroom en 40 gr boter toe. Giet de karamel over de afgekoelde cake. Hak de pecannoten in grove stukken en strooi over de warme karamelsaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment