Wist je dat maïs niet alleen lekker is in hartige gerechten, maar ook in zoet gebak? De traditionele Mexicaanse maïscake krijgt in dit recept extra smaak dankzij de zelfgemaakte karamelsaus en pecannoten. Het is een lekker stevige en smeuïge cake.
Mijn menuplanner
Ingrediënten
12 personen
Ingrediënten
Extra keukenbenodigdheden
Smeuïge maïscake met karamelsaus en pecannoten
Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 5min
Totale tijd
1u 20min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de bakvorm in met wat boter en bestuif met wat bloem.
2
Maal de maïs, bloem, 90 gr boter, 50 gr suiker, eieren, gecondenseerde melk, bakpoeder en vanille-extract fijn in de blender tot een glad beslag. Giet het mengsel in het bakblik en plaats in de oven voor 65 min. Check de cake na 45 min. Kleurt de cake al donker? Dek deze dan af met aluminiumfolie.
3
Doe 80 gr suiker en 80 gr water in een steelpan. Kook het suikerwater in tot het bruin begint te verkleuren. Voeg dan de slagroom en 40 gr boter toe. Giet de karamel over de afgekoelde cake. Hak de pecannoten in grove stukken en strooi over de warme karamelsaus.
Dank voor je reactie! En ja de cake was lekker. Makkelijk gemaakt. Voor ons mocht er wel wat meer caramelsaus overheen, want dat maakte de cake wel echt heerlijk.
Ik hoop dat je in het vervolg vaker maten van schalen/vormen zult vermelden. Ik weet dat je wel enigszins kunt afwijken, maar het is soms lastig in te schatten.
F
Fleur van Eatertainment21 dec 2021
Hi Nicole, leuk om te horen dat het gesmaakt heeft! Bedankt voor de tip, we gaan hier zeker iets mee doen. Groet, Fleur
N
Nicole19 dec 2021
Klinkt lekker, ga het nu maken. Ik hoop dat ik de juiste maat bakvorm heb. Kun je die de volgende keer bij het recept vermelden?
J
Jennifer van Eatertainment20 dec 2021
Hi Nicole, wat leuk dat je het recept gaat maken! In dit recept gebruiken we een cakevorm van 25 cm. Je kunt hier in principe wel iets van afwijken, in dat geval is het belangrijk om de het garen goed te checken :)
M
Minke25 aug 2021
Gebruik je gezoete of ongezoete condens elk?
J
Jennifer van Eatertainment25 aug 2021
Hi Minke,
Bedankt voor je vraag. In dit recept gebruiken we gezoete gecondenseerde melk, maar je zou ook ongezoete kunnen gebruiken als je de suikers wilt verminderen.
Hopelijk is je vraag hiermee beantwoord.
Groet,
Jennifer
K
Kitty13 jun 2021
Wat voor mais moet je gebruiken, vers van de kolf of uit blik??
J
Jennifer van Eatertainment14 jun 2021
Hi Kitty,
Bedankt voor je vraag. In dit recept gebruiken we uitgelekte maïskorrels uit blik of pot. We hebben dit aangepast in het recept.
Mocht je het recept maken, dan ben ik erg benieuwd hoe het in de smaak valt! :)
Groet,
Jennifer
K
Kitty14 jun 2021
Dankjewel voor je reactie
M
mona13 jun 2021
wat voor een mais?? Mis uit een blikje (nat dus) of mais kolf, zelf eraf halen, of mais wat nog gepoft moet worden (erg hard dus) :-)
J
Jennifer van Eatertainment14 jun 2021
Hi Mona,
Bedankt voor je vraag. In dit recept gebruiken we uitgelekte maïskorrels uit blik of pot. Voor de duidelijkheid hebben we dit aangepast in het recept.
Laat je ons weten hoe het gesmaakt heeft? :)
Groet,
Jennifer
Vind je dit leuk?
Reacties
Plaats nieuwe reactie
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment