In samenwerking met:
Spinazie Eiwraps
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Spinazie-eiwraps met Italiaanse beenham

Wil je eens iets anders serveren bij de kerstbrunch? Ga voor deze spinazie-eiwraps met Italiaanse beenham! De wraps maak je van een mengsel van ei, bloem, spinazie en roomkaas en na het bakken vul je ze met crème de brie, ijsbergsla, Italiaanse beenham en gedroogde cherrytomaatjes. Door de eiwraps te serveren in de vorm van een kerstboom ziet het er meteen kerstachtig uit!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept spinazie-eiwraps met italiaanse beenham

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
45 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Halveer de cherrytomaten. Verdeel de cherrytomaten over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel ½ van de olijfolie over de cherrytomaten en breng op smaak met peper en zout. Zet 20 min. in de oven.
2
Mix ondertussen de eieren, bloem, spinazie en roomkaas tot een glad mengsel met de staafmixer. Breng op smaak met peper en zout.
3
Verhit een pan met ½ van de overige olijfolie en verdeel 1 soeplepel van het eiermengsel in de pan. Bak de spinazie-eiwrap in 5 min. gaar, herhaal dit tot het mengsel op is. Laat 5 min. afkoelen.
4
Steek ondertussen een ster uit het casinobrood met de kerststeruitsterker. Verhit een pan met de overige olijfolie en bak het casinobrood goudbruin.
5
Verdeel de crème de brie over de wraps en beleg met de ijsbergsla, Italiaanse beenham en ½ van de gedroogde cherrytomaten.
6
Rol de eiwraps op en snijd deze in rolletjes van 3 cm dik. Stapel ze op in de vorm van een kerstboom en leg de rest van de gedroogde cherrytomaten ertussen. Steek de kerstster boven op de piramidekerstboom als piek en serveer.

Tip: wil je een kleine toren maken, maak dit recept dan 3 keer. Wil je een grote toren maken, maak dit recept dan 6-8 keer.

Eiwraps met verschillende vullingen

Eiwraps zijn een heerlijke, veelzijdige optie voor een gezonde en snelle maaltijd. Ze zijn gemaakt van slechts een paar ingrediënten, meestal eieren en een scheutje melk of room, die samen worden geklopt en gebakken tot een dunne, flexibele ‘wrap’. Dit maakt ze niet alleen glutenvrij, maar ook perfect voor wie een koolhydraatarm alternatief zoekt.

De basis is eenvoudig: klop eieren luchtig, voeg wat kruiden toe zoals peper en zout en bak het mengsel in een koekenpan tot een flinterdunne wrap. Voor extra smaak kun je wat geraspte kaas door het beslag mengen of experimenteren met kruiden zoals bieslook, peterselie of paprikapoeder.

Als het gaat om vullingen, zijn de mogelijkheden eindeloos. Combineer bijvoorbeeld avocado, gerookte zalm en roomkaas voor een frisse en luxe variant. Voor een hartige optie kun je gaan voor gebakken groenten zoals paprika, courgette en champignons, gecombineerd met hummus of pesto. Ook een Mexicaanse twist met bonen, maïs en guacamole werkt uitstekend. Ben je dol op spinazie? Probeer dan de spinazie-eiwraps zoals het recept op deze pagina óf ga voor deze gezonde eiwraps met spinazie, biet en geitenkaas.

Eiwraps zijn makkelijke recepten voor de lunch. Ze zijn niet alleen lekker en voedzaam, maar ook heel goed geschikt om restjes eten in te verwerken.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?