De poké bowl zie je op steeds meer plaatsen, met door het hele land heen zelfs poke restaurants. Traditioneel wordt deze Hawaiiaanse lekkernij geserveerd met (rauwe) vis. De vegetarische poké bowl is gemaakt op basis van knapperige peerstukjes.
Tip! Srirachasaus is een pittige pepersaus met knoflook. Hou je niet zo van pittig? Ga dan voor een zoete chilisaus.
Oorsprong
De poké bowl deed een paar jaar geleden zijn intrede in Nederland, maar is oorspronkelijk
een Hawaiiaans gerecht. In Hawaï werd dit gerecht met name gegeten door vissers,
die overgebleven visrestjes op deze manier in een maaltijd verwerkte. Waarschijnlijk
wist je het nog niet… maar poké betekent dan ook visrestjes.
Een poké bowl kun je eigenlijk een beetje vergelijken met een sushi bowl. Een
laagje rijst met daar overheen rauwe vis en andere toppings. Groente en vis zijn
de basis ingrediënten, waarbij vele combinaties mogelijk zijn.
Poké bowl variaties
Maar heb je al wel eens gedacht aan fruit als alternatief voor vis? Wij gebruiken peer
om een vegetarische poké bowl te maken. Klinkt misschien als een vreemde
combinatie, maar hij is heerlijk! Knapperige stukjes gemarineerde peer zorgen
voor een heel ander gerecht. Boordevol smaak met de lichtzoete smaak van de
peer! Toppings kun je helemaal naar eigen smaak aanpassen. Wat dacht je van
gebakken uitjes, fijngestampte wasabinootjes, mango of ingelegde gember om je
vegetarische poké bowl mee af te maken?
Maar wat nou als je vegetarisch eet, flexitatiër bent of als je gewoon niet zo van
vis houdt? Ook dan zijn er genoeg alternatieven om te kunnen genieten van een
lekkere, vegatarische poké bowl! Bekende alternatieven voor vis zijn tofu en
tempeh.
Op zoek naar meer inspiratie voor vegetarische maaltijden? Bekijk dan hier ons recept voor de bloemkool tikka massala met naantosti’s.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment