Koffie cupcakes met walnoten
Lifestyle

Aan de slag met koffie

Bij koffie denk je waarschijnlijk aan dat warme kopje in de ochtend, maar naast een bakkie pleur kan je zóveel meer met koffie doen! Je kan koffie verwerken in een cocktail als espresso martini, omtoveren tot een latte macchiato met koffie siroop, je kan het verwerken in gebak of er zelfs een geurkaars mee maken. Lees verder en ontdek lekkere recepten, leuke tips en tricks en maak je eigen geurkaars met koffiebonen!

Latte macchiato à la framboise

Koffie met een twist

Wanneer je een koffietent binnenloopt, kan je er natuurlijk voor kiezen om een klassiek kopje koffie, cappuccino of koffie verkeerd te bestellen. Maar wist je dat je nog zoveel meer lekkere koffies kan proberen? Denk aan een chai latte of whipped Nutella coffee. Ga ook eens voor een latte macchiato à la framboise. Het lijkt op een klassieke latte macchiato, maar wij voegen kleurrijke laagjes frambozen coulis aan toe met bovenop pistacheschuim.

Corretto amaretto iced cappuccino

Speciale koffies met een vleugje drank

Wij zijn groot fan van luxe koffie met een klein beetje alcohol. De sterke smaak van koffie combineert perfect met een scheutje alcohol als amaretto of koffielikeur. Probeer bijvoorbeeld de all-time favorite espresso martini of laat je verrassen door een heerlijke corretto amaretto iced cappuccino.

Mokka Blondies

Bakken met koffie

Koffie kan je drinken, maar je kan er ook mee bakken! Van een klassieke tiramisu met espresso tot koffie cupcakes met walnoten; met koffie geef je bakrecepten nét dat beetje extra. Onze favoriet die je zeker kan serveren bij het kopje koffie op nationale koffiedag: mokka blondies!

Geurkaars met koffiebonen en vanille

Maak je eigen koffie geurkaars

Houd jij wel van de geur van koffie in huis? Maak dan eens je eigen geurkaars met koffiebonen, vanille, kaneel en kardemom. Makkelijk en leuk om te maken en het ziet er ook nog eens hartstikke leuk uit! Wanneer je de kaars aansteekt komt de heerlijke warme geur van kruiden en koffie vrij.

Maak je eigen Dalgona koffie

Ken jij hem nog? De Dalgona koffie, gebaseerd op een Zuid-Koreaans toffeesnoepje, ging viral op YouTube. Foodie Judith maakte een heerlijke variant op deze luchtige koude koffie en creëerde een workshop voor je. Met maar een aantal ingrediënten en makkelijke stappen maak jij deze speciale koffie.

Vind je dit leuk?

Over dit onderwerp

Soort
Artikelen

Gemaakt door Eatertainment

Delen via