Er gaat niets boven een smeuïge moussaka. Zo’n heerlijke Griekse ovenschotel met laagjes aubergine, aardappel en gehakt in een kruidige tomatensaus. Voeg hier een romige bechamelsaus aan toe en je hebt een heerlijk moussaka recept. Van een snelle moussaka tot een koolhydraatarme moussaka, in deze blog vind je de lekkerste recepten voor moussaka op z’n Grieks!
Ben je op zoek naar een klassieke Griekse moussaka? Dan zit je hier goed! Met dit recept maak je binnen no time een goddelijke moussaka. Een goed recept voor moussaka is een voorbeeld van een ovenschotel bomvol smaken op basis van eenvoudige ingrediënten! Denk aan aubergine, aardappel, gehakt in een kruidige tomatensaus en een romige bechamelsaus. Dit allemaal schuif je zo de oven in en daarna kan je genieten van een voedzaam én makkelijk moussaka recept.
Je kan ervoor kiezen om kant-en-klare moussaka kruiden te halen, maar je kan het ook heel gemakkelijk zelf maken! De meeste kruiden heb je namelijk allemaal al in huis. Mediterrane oregano, rozemarijn, basilicum, een vleugje zout, zoet paprikapoeder, mosterd, kaneel, kruidnagel en boukovo, dat zijn de kruiden voor moussaka. Kan je geen boukovo vinden? Vervang het dan door rode pepervlokken en maal deze fijn. Boukovo zijn namelijk geplette rode pepervlokken.
Een traditionele moussaka maak je met gehakt, maar je kan ook gemakkelijk een vega moussaka maken. Kies bijvoorbeeld voor plantaardig gehakt of vervang de gehaktsaus door een tomatensaus met paddenstoelen. Zo maak je een moussaka recept gemakkelijk vegetarisch. Liever een vegan moussaka? Vervang melkproducten door plantaardige producten als havermelk en plantaardige margarine.
Moussaka is een Griekse ovenschotel gemaakt op basis van aubergine, aardappel, tomatensaus en bechamelsaus. De aubergine wordt in dunne plakken gesneden, kort gebakken en vervolgens verdeeld over een ovenschaal met daartussen laagjes gehakt in tomatensaus, aardappelschijfjes en bechamelsaus.
De moussaka die wij kennen komt uit de Griekse keuken en is bedacht door de Griekse chefkok Nikolaos Tselementes. Naast deze traditionele moussaka heb je ook de Turkse moussaka. Dit recept wordt bereid met aubergine, gehakt, tomaten, groene pepers, uien en knoflook. De aardappelschijfjes worden hier achterwege gelaten. Hierdoor is het gelijk een koolhydraatarm recept!
Wil je een keer een twist maken op de traditionele moussaka? Probeer dan deze aubergine moussaka. In plaats van laagjes aubergine gebruiken we de aubergine als ovenschotel. De aubergine pof je eerst in de oven, vervolgens snijd je hem open en vul je hem met het gehakt, aardappelpuree, Griekse yoghurt en Parmezaanse kaas. Verrassend lekker!
Vind je dit leuk?
Over dit onderwerp
Gemaakt door Eatertainment