Print opties

Sluiten

Fish and Chips met bierbeslag en ravigottesaus

Bereidingstijd
45 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
45 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten voor de friet
Voor het ravigottesaus recept
Fish
Ter garnering
1
Verwarm de oven voor op 180ºC. Halveer de aardappelen en snijd daarna in kwarten. Vul de frituurpan (of diepe kookpan) met de zonnebloemolie en verwarm tot 130 ºC. Zet een met keukenpapier bedekte schaal klaar. Voeg de friet in delen toe aan de olie en frituur 5 min., haal uit de pan en laat uitlekken op het keukenpapier.
2
Snijd voor de ravigotte saus de peterselie, bieslook, augurken en kappertjes fijn. Meng dit samen met de mayonaise, crème fraîche, mosterd, peper en zout en zet apart.
3
Strooi 1/5 deel van de patentbloem met de helft van het peper en zout op een bord. Halveer de vis over de lengte. Haal de vis door de bloem zodat deze overal is bedekt.
4
Voeg de resterende patentbloem, peper, zout, en de eidooiers toe aan een kom. Klop met een garde tot een glad beslag. Voeg het bier langzaam toe en klop totdat de dikte van slagroom bereikt is.
5
Verhit de frituurpan tot 190ºC. Laat de friet in de olie glijden en bak 3 min. totdat ze goudbruin en knapperig zijn. Haal uit de pan en laat uitlekken op het keukenpapier, zet vervolgens in de oven zodat de friet warm blijft.
6
Haal ieder stuk vis door het bierbeslag. Zorg dat de vis overal goed bedekt is met het beslag. Bak 4 min. in de frituurpan totdat de vis bruin, knapperig er gaar is. Haal uit de pan en leg op keukenpapier.
7
Snijd de citroen in parten en de peterselie fijn. Serveer de vis met de friet, ravigottesaus, citroen en peterselie.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.