Gegrilde Oester Met Pancetta En Paprika Boter
Niveau
Gevorderd
Tijd
30 min
Bevat vis
Bevat vlees

Secrid gegrilde Oesterij oester met pancetta en paprika boter

Deze combinatie van vlees en vis is een leuke variatie op de reguliere variant. De oester is dan ook uitermate geschikt om met het koudere weer te serveren. Als amuse, voorgerecht of bij de borrel.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept secrid gegrilde oesterij oester met pancetta en paprika boter

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180 C en haal de boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
2
Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de pancetta blokjes in 7 min. goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en voeg het paprikapoeder toe.
3
Roer de boter in een kom los met een spatel en voeg hier de pancetta met paprikapoeder aan toe. Roer dit goed door zodat het een geheel wordt.
4
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
5
Verdeel per oester een halve el boter over de bovenkant van de oester. Verdeel aluminiumfolie over een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de oesters op zodat de oesters recht blijven liggen. Plaats de oesters 5 min. in de oven totdat de boter is gesmolten en de oesters gegaard zijn.
6
Haal de oesters uit de oven en garneer met de tuinkers.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via