Print opties

Sluiten

Secrid gegrilde Oesterij oester met pancetta en paprika boter

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180 C en haal de boter uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
2
Verwarm een pan op middelhoog vuur en bak de pancetta blokjes in 7 min. goudbruin en krokant. Zet het vuur uit en voeg het paprikapoeder toe.
3
Roer de boter in een kom los met een spatel en voeg hier de pancetta met paprikapoeder aan toe. Roer dit goed door zodat het een geheel wordt.
4
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
5
Verdeel per oester een halve el boter over de bovenkant van de oester. Verdeel aluminiumfolie over een met bakpapier beklede bakplaat en leg hier de oesters op zodat de oesters recht blijven liggen. Plaats de oesters 5 min. in de oven totdat de boter is gesmolten en de oesters gegaard zijn.
6
Haal de oesters uit de oven en garneer met de tuinkers.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.