Gepocheerde Wilde Perziken Met Romige Yoghurt
Niveau
Gemiddeld
Tijd
35 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt

Wilde perziken zijn de laatste jaren enorm in opmars in Nederland. En dat is niet gek! Deze zogenoemde ‘donut peach’ is namelijk hartstikke lekker. Voor dit toegankelijke dessert met romige yoghurt pocheren wij de wilde perziken in zoete witte wijn met sinaasappelsap. De aromatische kardemom in combinatie met de geroosterde noten geeft het een heerlijk kruidige en knapperige twist.

Mijn menu planner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min
1
Verwarm de oven voor op 160˚C. Meng in een kom de noten met de honing en de kardemom en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de noten 15 minuten in de oven en schep regelmatig om, zodat ze niet aanbranden. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna in stukjes.
2
Snijd eerst de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Breng de wijn met het water, de suiker, de steranijs, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de perziken toe en laat 5 minuten sudderen. Draai het vuur uit en laat de perziken nog 15 minuten in het vocht nagaren.
3
Meng de lobbige slagroom voorzichtig door de yoghurt en schep in kommetjes of glazen. Leg de gepocheerde perziken en de abrikozen erbovenop en garneer met blaadjes munt en de gehakte honingnoten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Noten
  • Pinda
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via