Print opties

Sluiten

Gepocheerde wilde perziken met romige yoghurt

Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 160˚C. Meng in een kom de noten met de honing en de kardemom en spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de noten 15 minuten in de oven en schep regelmatig om, zodat ze niet aanbranden. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna in stukjes.
2
Snijd eerst de schil van de sinaasappel en pers het sap uit. Breng de wijn met het water, de suiker, de steranijs, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil aan de kook. Draai het vuur laag, voeg de perziken toe en laat 5 minuten sudderen. Draai het vuur uit en laat de perziken nog 15 minuten in het vocht nagaren.
3
Meng de lobbige slagroom voorzichtig door de yoghurt en schep in kommetjes of glazen. Leg de gepocheerde perziken en de abrikozen erbovenop en garneer met blaadjes munt en de gehakte honingnoten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.