Knallende Oud En Nieuw Quiches
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Knallende oud en nieuw quiches

Ga knallend het nieuwe jaar in met deze heerlijke mini quiches met spinazie, mozzarella, tomaat, rode pesto en spekjes. Door de manier waarop je de filodeegvellen neerlegt, presenteer je de quiches in een feestelijke vorm.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

20 personen
Ingrediënten

Recept knallende oud en nieuw quiches

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
25 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 220˚C.
2
Snijd de mozzarella en de zongedroogde tomaten fijn en klop de eieren los. Doe de spekjes in een pan en bak ze in 5 tot 8 min uit. Bak de spinazie 4 min in een koekenpan tot het geslonken is. Meng de losgeklopte eieren met de mozzarella, zongedroogde tomaat, pesto, uitgelekte spinazie en spekjes door elkaar.
3
Smelt boter in een pannetje. Knip of snijd de filodeegvellen in 4 gelijke stukken en vet 1 kant in met een klein beetje gesmolten boter. Leg 3 velletjes kruislinks over elkaar als een bloemetje en leg deze in de muffin vorm. Herhaal dit bij alle 20 vormpjes. Verdeel de vulling gelijkmatig over de 20 muffin vormpjes en bedek met het laatste ingevette filodeegvelletje. Verfrommel het filodeegvelletje lichtjes voor het feestelijke effect.
4
Bak in 20-25 min goudbruin en gaar. De quiche kan zowel warm als koud geserveerd worden. Tip! Deze knallende quiches kunnen ook als één grote quiche gemaakt worden. Verleng dan de oventijd met 10-15 min.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via