Ingrediënten

12 stuks
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
35 min
Wachttijd
2u 0min
Totale tijd
2u 15min
1
Laat de boter op kamertemperatuur komen. Klop de boter met de suiker tot een geheel. Voeg vervolgens het ei en het vanille extract toe.
2
Meng de bloem, amandelmeel, zout en kaneel in een aparte kom en voeg deze vervolgens toe aan het botermengsel en klop goed door tot een glad beslag.
3
Verdeel het deeg in twee gelijke delen en bewaar deze 2 uur in folie in de koelkast.
4
Giet de sinaasappelsap samen met het kaneelstokje, steranijs, kruidnagel en citroensap in een pan en breng aan de kook, laat het 10 min. zachtjes koken. Voeg vervolgens de geleisuiker toe en kook nogmaals 10 min. Laat de vulling afkoelen.
5
Verwarm de oven voor op 180C. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een dikte van een ½ cm. Steek de ronde koekjes uit en bak ze gaar in 10 min.
6
Verwarm de oven voor op 180C. Haal het deeg uit de koelkast en rol uit tot een dikte van een ½ cm. Steek de ronde koekjes uit en bak ze gaar in 10 min.
7
Besmeer de andere helft van de koekjes met een theelepel vulling en leg hier het koekje waaruit het vormpje is gestoken op.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Melk
  • Noten
  • Ei
  • Gluten

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Sticky Kip Met Rijst En Wokgroenten

Vind je dit leuk?

Reacties

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Desserts & gebak
Diëten
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via