Snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel en de bleekselderij in hele fijne blokjes. Verwarm de olijfolie in een pan en bak de ui, knoflook, wortel en bleekselderij ongeveer 10 min. op middelhoog vuur.
2
Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en laat even mee bakken. Blus af met de rode wijn.
3
Voeg de kruiden, het bouillonblokje en de passata toe met het laurierblaadje. Laat dit 15-20 min. zacht koken. Verwijder daarna het laurierblaadje.
4
Bereid de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de linzen af in een zeef met water en laat ze goed uitlekken. Meng deze als laatste door de saus en serveer de saus over de pasta. Garneer met verse blaadjes basilicum.
5
Tip: deze saus is overigens niet alleen ontzettend lekker bij pasta, maar ook in een lasagne.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.