Ben je op zoek naar een spectaculair dessert? Maak deze perentartelette met 5 spices! Het is gemakkelijk om te maken, maar toch ziet het eruit alsof je uren in de keuken hebt gestaan. Bijkomend voordeel: veel van de ingrediënten die je nodig hebt heb je waarschijnlijk al in huis. De tip om te maken voor een heerlijke afsluiting van een diner!
Een tartelette is een klein, open taartje dat meestal wordt gebruikt als basis voor zoete of hartige vullingen. De oorsprong van de tartelette is te herleiden naar de Franse patisserie. De term ‘tartelette’ is afgeleid van het Franse woord ‘tarte’, wat gewoonlijk verwijst naar een taart, en het verkleinwoord ‘ette’, wat duidt op iets kleins of schattigs. In feite betekent tartelette dus letterlijk een klein taartje.
Tartelettes kunnen op verschillende manieren worden bereid en worden vaak gemaakt van een kruimeldeeg of zanddeeg dat in kleine vormpjes wordt gedrukt en vervolgens wordt gebakken. Ze kunnen worden gevuld met allerlei lekkernijen, van fruitcompotes en banketbakkersroom tot hartige combinaties met groenten, kaas en vlees. Hoewel de tartelette zijn oorsprong heeft in de Franse patisserie, zijn varianten van dit kleine taartje ook in andere keukens te vinden. In verschillende landen worden vergelijkbare taartjes gemaakt met lokale ingrediënten en smaken.
Een tartelette en een tarte tatin zijn beide heerlijke Franse gebakjes, maar ze verschillen in hun bereiding, vulling en presentatie. Waar een tartelette een klein, open taartje is, is een tarte tatin een omgekeerde appeltaart die in een pan wordt gebakken. Een verrukkelijke tarte tatin is deze snelle tarte tatin met peer en kaneel. Een heerlijke zoete tarte tatin die heel goed te serveren is als dessert. Ben je op zoek naar een tarte tatin voor bij de borrel, als voorgerecht of als bijgerecht? Maak deze vijgen tarte tatin met schapenkaas. Een heerlijke hartige variant!
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment