Vegetarische kipburger met zelfgemaakte mangosalsa
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Vegetarische kipburger met zelfgemaakte mangosalsa

De vegetarische kipburger is een perfecte combinatie met de zelfgemaakte mangosalsa. Lekker als uitgebreide lunch of als avondeten met een frisse salade. Heb je wat salsa over? Gooi het niet weg, maar bewaar het in een afgesloten bakje in de koelkast. Ook lekker als dip bij chips.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept vegetarische kipburger met zelfgemaakte mangosalsa

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor en bak de broodjes af zoals aangegeven op de verpakking. Laat de mangoblokjes ontdooien.
2
Meng de helft van de mangoblokjes in een blender fijn tot een puree. Hak de andere helft van de blokjes in kleine stukken en voeg deze toe aan de puree.
3
Verwijder de zaadlijsten uit de tomaat en snijd in fijne blokjes. Hak de jalepeño en koriander fijn. Pel en snipper de rode ui. Roer alles door de mangopuree en rasp het groen van de limoenschil erboven. Knijp ook 1/4 sap van de limoen uit boven de puree en roer door.
4
Verwarm olie in een pan en bak de burger 2 tot 3 min. aan iedere kant tot ze bruin en krokant zijn. Snijd ondertussen de komkommer in plakjes.
5
Beleg de triangelbroodjes met sla, komkommer, kaas, de vegetarische burger en top af met een paar lepels mangosalsa.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sesamzaad
  • Gluten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via