Aardbeien Crumble Repen Liggend Low Res
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Aardbeien crumble repen

Zoetekauwen opgelet: deze aardbeien crumble repen zijn gigantisch lekker als vieruurtje of toetje. De aardbeien maken ze niet alleen lekker fruitig, maar ook op en top zomers! Hier kan je iedereen mee verblijden.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept aardbeien crumble repen

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
1u 30min
Totale tijd
1u 45min
Kookmodus
1
Leg een vel bakpapier in de bakvorm en verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in dunne plakjes. Doe ze in een mengkom en voeg de maïzena toe. Pers het sap uit de citroen en voeg toe aan de kom. Schep het geheel door elkaar.
2
Voeg de bloem, poedersuiker en kristalsuiker toe aan een andere mengkom. Smelt de boter en voeg toe aan het geheel. Schep met een spatel door elkaar tot de ingrediënten gelijkmatig vermengd zijn.
3
Schep 1/2 van dit deeg in de bakvorm en duw alles met de achterkant van een eetlepel goed aan tot een mooie compacte laag. Verdeel het aardbeienmengsel over deze laag. Gebruik je vingers om het resterende kruimeldeeg te verkruimelen en te verdelen over de aardbeien.
4
Schuif de bakvorm in de oven en bak in 45 min. goudbruin. Laat 15 min. afkoelen in de bakvorm, haal de aardbeien crumble uit de bakvorm en laat nog 30 min. afkoelen op een rekje. Snijd in repen en serveer met een toefje slagroom en eventueel wat extra aardbeien.

Aan de slag met zoete aardbeien

Zeg je zomer, dan zeg je aardbeien! Niet voor niets wordt deze fruitsoort ook wel zomerkoninkje genoemd, want in deze periode zijn ze het lekkerst. Sappig, vol van smaak en dus ook ideaal om te verwerken in diverse bakrecepten! Zo zijn deze aardbeien crumble repen goddelijk van smaak en wat ons betreft een lekker recept om te serveren als dessert of als tussendoortje. Ook voor het ontbijt zijn aardbeien de perfecte toevoeging. Zo is het lekker om te serveren bij een versgebakken bananenbrood recept, maar ook in deze croissant french toast is aardbeien onmisbaar. Voeg daar ook frambozen aan toe en je hebt een lekkere combinatie van zoet en fris!

Op zoek naar een vega(n) recept om te maken? Probeer dan deze vegan bladerdeeggebakjes met aardbeien! Door de combinatie van kokos, aardbeien en limoen krijg je exotische gebakjes en heeft niemand door dat ze plantaardig zijn. Zo zie je maar weer dat het helemaal niet moeilijk hoeft te zijn om vegan te bakken! Voor het ontbijt raden we havermoutpap met rood fruit aan. Dit recept maken we met aardbeien, frambozen, wat pindakaas en een vleugje cacao. In 15 minuten staat het al op tafel!

Wist je dat je aardbeien ook kan toevoegen aan cocktails en mocktails? Zo is deze cocktail met roségranita en suikerspin een waar feestje om te maken én te drinken! Het kost iets meer moeite om te maken, maar het ziet er fantastisch uit. Deze aardbeien mocktail is ook heerlijk van smaak. Lekker op een warme dag wanneer je toe bent aan een verfrissing, maar ook leuk om mee te proosten tijdens een feestelijke bijeenkomst!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via