Leg een vel bakpapier in de bakvorm en verwarm de oven voor op 175°C. Snijd de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in dunne plakjes. Doe ze in een mengkom en voeg de maïzena toe. Pers het sap uit de citroen en voeg toe aan de kom. Schep het geheel door elkaar.
2
Voeg de bloem, poedersuiker en kristalsuiker toe aan een andere mengkom. Smelt de boter en voeg toe aan het geheel. Schep met een spatel door elkaar tot de ingrediënten gelijkmatig vermengd zijn.
3
Schep 1/2 van dit deeg in de bakvorm en duw alles met de achterkant van een eetlepel goed aan tot een mooie compacte laag. Verdeel het aardbeienmengsel over deze laag. Gebruik je vingers om het resterende kruimeldeeg te verkruimelen en te verdelen over de aardbeien.
4
Schuif de bakvorm in de oven en bak in 45 min. goudbruin. Laat 15 min. afkoelen in de bakvorm, haal de aardbeien crumble uit de bakvorm en laat nog 30 min. afkoelen op een rekje. Snijd in repen en serveer met een toefje slagroom en eventueel wat extra aardbeien.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.