Asian Style Oester Met Tomasu En Bosui 1
Niveau
Gevorderd
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Asian style Oesterij oester met Tomasu en bosui

Tomasu sojasaus is de enige sojasaus die in Nederland gemaakt wordt. In combinatie met de creuse oester is dit de ultieme smaak combinatie. Het is heerlijk om deze oester als amuse te serveren bij een Aziatische avond.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

6 personen
Ingrediënten
Benodigdheden

Recept asian style oesterij oester met tomasu en bosui

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de bosui in dunne ringen van 5 mm. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn.
2
Verwarm een pan met zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de bosui en rode peper 5 min. tot dat de bosui licht begint te kleuren. Zet vervolgens het vuur uit en laat voor 5 min. afkoelen. Rasp de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) over de bosui en rode peper en voeg de sojasaus eraan toe.
3
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
4
Schep vervolgens per oester 1 el van het bosui, rode peper en sojasaus mengsel op de oester. Halveer de limoen en sprekel 3 druppels limoensap over de oesters. Snijd de koriander fijn en garneer de oesters hiermee.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via