Snijd de bosui in dunne ringen van 5 mm. Verwijder de zaadlijst van de rode peper en snijd fijn.
2
Verwarm een pan met zonnebloemolie op middelhoog vuur en bak de bosui en rode peper 5 min. tot dat de bosui licht begint te kleuren. Zet vervolgens het vuur uit en laat voor 5 min. afkoelen. Rasp de groene schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter) over de bosui en rode peper en voeg de sojasaus eraan toe.
3
Open de oesters door de oester met de bolle kant naar beneden vast te houden of op een theedoek te leggen. Steek met een oestermes aan de smalle kant van de oester tussen de schelpen in en draai licht. Verplaats vervolgens het mes voorzichtig tussen de schelpen naar de zijkant en snijd de oester los. Verwijder de bovenkant van de schelp, haal het mes vervolgens voorzichtig onder de oester door zodat ook de onderste sluitspier doorgesneden wordt en draai de oester om in de schelp. Verwijder het eventuele gruis van de oester en giet een klein beetje van het vocht uit de schelp.
4
Schep vervolgens per oester 1 el van het bosui, rode peper en sojasaus mengsel op de oester. Halveer de limoen en sprekel 3 druppels limoensap over de oesters. Snijd de koriander fijn en garneer de oesters hiermee.
Scan mij!
Dit recept online bewaren?
Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw
favoriete recepten online.