In samenwerking met:
Burek Met Sudzuk Dip3
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Burek met sudzuk dip

Deze burek met sudzuk dip is een smaakvolle twist op een klassiek Balkan-gerecht. Een eenvoudig maar heerlijk recept dat ideaal is als snack of bijgerecht. Serveer de burek warm bij de zelfgemaakte sudzuk dip en geniet van de rijke smaken! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Burek met sudzuk dip

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven en bereid de burek volgens de aanwijzingen op de verpakking goudbruin en knapperig.
2
Verhit een pan met de olijfolie op middelhoog vuur en bak de sudzuk in 8 min. krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
3
Meng ondertussen de kajmak, mayonaise, citroensap, ½ van de paprikapoeder en wat peper en zout door elkaar. Voeg 100 gr krokante sudzuk toe en pureer met behulp van een staafmixer tot een egale saus.
4
Snijd de burek in stukken en serveer met de sudzuk dip. Garneer met de overige sudzuk en wat overige paprikapoeder. Hak de peterselie fijn en garneer over de dip.

Wat is burek en waar komt het vandaan?  

In veel landen in het Midden-Oosten wordt dit gerecht veel gemaakt, maar in Nederland zijn we er nog niet heel bekend mee. Zonde, want dit deeggerecht is ontzettend lekker! Burek (ookwel Börek genoemd) wordt vaak gemaakt met bladerdeeg of filodeeg en vervolgens gevuld met groenten als spinazie, gehakt en wat kaas. Het komt uit het voormalige Ottomaanse Rijk en is vooral populair in Turkije, Griekenland, Albanië en Tunesië. Er zijn tal van varianten te vinden op dit gerecht. Een klassieker is die met spinazie en feta, maar deze burek met sudzuk dip is ook erg heerlijk! Kortom: een lekker recept om eens te serveren als bijgerecht met een dip of als snack voor bij de borrel.  

Wat is sudzuk en waar komt het vandaan?  

Sudzuk, ookwel sucuk genoemd, is een droge en gekruide worst uit de Turkse keuken. Deze worst met een onmiskenbare smaak wordt vooral gegeten in landen in de Balkan, Centraal-Azië en het Midden-Oosten. De gerookte worst is van zichzelf al heerlijk om te eten en om bijvoorbeeld te serveren op een uitgebreide borrelplank met boter, verse groenten of stukjes kaas. Wil je echt uitpakken, serveer de sudzuk dan met wat ajvar of ingelegde komkommer. In dit makkelijke recept gaan we voor een zelfgemaakte dip welke we maken van krokant gebakken sudzuk, kajmak, mayonaise, citroensap en gerookte paprikapoeder. We toppen het af met nog wat krokant gebakken sudzuk voor een lekkere bite, wat paprikapoeder en fijngehakte peterselie. Heerlijk om je burek in te dippen!  

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten. 

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Gluten
  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via