In samenwerking met:
Fricandeau met mosterdsaus
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Fricandeau met mosterdsaus

Houd jij wel van een lekker vleesgerecht tijdens de feestdagen? Ga voor deze fricandeau met mosterdsaus. Helemaal niet zo moeilijk om te maken en écht superlekker, geloof ons maar! De fricandeaurollade serveren we met spruitjes, walnoten, granaatappelpitjes en natuurlijk de mosterdsaus. Dat is pas genieten!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept fricandeau met mosterdsaus

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
30 min
Totale tijd
55 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven en frituur voor op 180°C. Snijd de harde onderkant van de spruiten, verwijder de buitenste blaadjes en halveer. Ris de blaadjes van de tijm. Pel de knoflook en snijd fijn.
2
Verhit een pan met 2 el olijfolie en bak de fricandeaurollade in 7 min. rondom goudbruin. Haal uit de pan en leg met de spruiten op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel 2 el olijfolie en de helft van de tijm over de spruiten, breng op smaak met peper en zout en zet 30 min. in de oven. Voeg de laatste 5 min. de walnoten toe en rooster mee.
3
Bak in de pan van de rollade de knoflook in de roomboter glazig. Voeg de grove mosterd toe en blus af met de witte wijn en kookroom. Breng aan de kook.
4
Roer de honing door de mosterdsaus en breng op smaak met peper en zout.
5
Verhit een pan met de overige olijfolie en bak de opbakaardappelen ui paprika op matig vuur gedurende 12-15 min. tot ze goudgeel zijn. Regelmatig omscheppen.
6
Leg de fricandeaurollade op een schaal en verdeel hier de spruiten, walnoten en granaatappelpitjes omheen. Verdeel de mosterdsaus over de fricandeaurollade en garneer met de rest van de tijm. Serveer met de aardappelpartjes.

Tip: maak een dubbele hoeveelheid mosterdsaus en vries deze maximaal 2 weken in. 

Genieten met kerst!

Het kerstdiner is het hoogtepunt van de feestdagen, en de keuze voor het hoofdgerecht zet de toon voor een onvergetelijke avond. Voor liefhebbers van vlees zijn er talloze klassieke en moderne kerst recepten die de tafel in feeststemming brengen. Denk bijvoorbeeld aan een mooi gebraden kalkoen gevuld met een rijke vulling van cranberries, noten en kruiden. Dit traditionele gerecht is niet alleen indrukwekkend, maar ook heerlijk om te delen. Ook een langzaam gegaarde rollade, zoals varkenshaas met een vulling van spinazie en ricotta, is een verfijnde keuze die het kerstgevoel versterkt.

Wie indruk wil maken met een luxe touch, kan kiezen voor een sappige ossenhaas, geserveerd met een rode wijnsaus en geroosterde groenten. Of wat dacht je van een klassiek stuk wild, zoals hertenbiefstuk of fazant, begeleid door een rijke saus van port en zwarte bessen? Of ga voor deze hertenbiefstuk met rode wijnsaus, ook een overheerlijke klassieker. Deze gerechten zorgen voor een warme, winterse sfeer en bieden volop ruimte voor culinaire creativiteit.

Voor de gasten die liever vegetarisch eten, zijn er gelukkig ook meer dan genoeg feestelijke mogelijkheden. Een bladerdeeg strudel gevuld met paddenstoelen, walnoten en geitenkaas is een prachtig gerecht dat net zo indrukwekkend oogt als smaakt. Of kies voor een kleurrijke groentetaart met geroosterde seizoensgroenten, feta en tijm, die zowel voedzaam als elegant is. Ook lekker: gevulde pompoenrollade met orzo, walnoten en feta. Kost wat tijd om te maken, maar de voorbereiding kan je al doen en vervolgens neemt de oven het werk van je over.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Sulfiet
  • Noten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via