Gestoomde Roodbaarsfilets Met Frisse Komkommersalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min
Bevat vis
Vrij van vlees

Gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade

Vandaag op het menu: gestoomde roodbaarsfilet met komkommersalade! De roodbaarsfilet wordt gestoomd in spitskoolbladeren. Dat zorgt voor een heerlijk pakketje op je bord. Extra lekker in combinatie met de frisse komkommersalade en de geurige jasmijnrijst.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats het stoommandje met deksel op een pan met water en breng het water aan de kook. Leg de helft van de spitskoolbladeren schuin over elkaar als een soort schaaltje. Zorg ervoor dat de spitskoolbladeren niet gescheurd zijn, anders loopt het vocht eruit. Leg de roodbaarsfilets in het spitskool bakje.
2
Snijd de gember, knoflook, sjalot en rode peper fijn. Verdeel de knoflook, gember, sjalot en een halve rode peper over de roodbaarsfilets. Snijd voor elke roodbaarsfilet een schijfje limoen af en pers de rest van het sap uit in een apart bakje. Meng het limoensap met de vissaus en basterdsuiker. Giet het limoenmengsel over de visfilets en leg er een schijfje limoen op. Plaats de spitskoolbakjes met roodbaarsfilets voor 5 à 6 min. in het stoommandje om te stomen.
3
Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd halve maantjes. Schil de mango en snijd in plakjes. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, mango en overige rode peper door elkaar en maak de komkommersalade af met chilisaus.
4
Serveer de gestoomde vis samen met de jasmijnrijst en de komkommersalade.
Wijntip van Wijnvoordeel

Heerlijke wijntip bij dit gerecht

Witte wijnen die afkomstig zijn uit de Loire vallei, hebben een mooie frisse smaak. De chenin blanc-druif wordt hier maar liefst al meer dan duizend jaar aangeplant. Ze weten dus wel hoe ze hier wijnen kunnen maken! En wat is er lekkerder dan een goede witte wijn met een lekker stukje vis? De Vallée d’Or Chenin Blanc is superlekker in combinatie met deze roodbaarsfilet. Een fris gerecht met een frisse wijn.

Ontdekken wat jouw smaakprofiel is, zodat je wijnspijscombinaties kunt kiezen afgestemd op jouw smaak? Doe de test en ontvang 25% korting op je bestelling bij Wijnvoordeel.nl!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Gluten
  • Vis
  • Ei
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via