Gestoomde Roodbaarsfilets Met Frisse Komkommersalade
Niveau
Gemiddeld
Tijd
20 min

Gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
1
Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats het stoommandje met deksel op een pan met water en breng het water aan de kook. Leg de helft van de spitskoolbladeren schuin over elkaar als een soort schaaltje. Zorg ervoor dat de spitskoolbladeren niet gescheurd zijn, anders loopt het vocht eruit. Leg de roodbaarsfilets in het spitskool bakje.
2
Snijd de gember, knoflook, sjalot en rode peper fijn. Verdeel de knoflook, gember, sjalot en een halve rode peper over de roodbaarsfilets. Snijd voor elke roodbaarsfilet een schijfje limoen af en pers de rest van het sap uit in een apart bakje. Meng het limoensap met de vissaus en basterdsuiker. Giet het limoenmengsel over de visfilets en leg er een schijfje limoen op. Plaats de spitskoolbakjes met roodbaarsfilets voor 5 à 6 min. in het stoommandje om te stomen.
3
Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd halve maantjes. Schil de mango en snijd in plakjes. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, mango en overige rode peper door elkaar en maak de komkommersalade af met chilisaus.
4
Serveer de gestoomde vis samen met de jasmijnrijst en de komkommersalade.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Vis
  • Ei
  • Gluten
  • Weekdieren
  • Schaaldieren
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Aziatisch
Diëten
Eiwitrijk
Soort
Rijst
Voorkeuren
Bevat vis
Vrij van vlees

Gemaakt door Eatertainment

Delen via