Print opties

Sluiten

Gestoomde roodbaarsfilets met frisse komkommersalade

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden
1
Kook de jasmijnrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Plaats het stoommandje met deksel op een pan met water en breng het water aan de kook. Leg de helft van de spitskoolbladeren schuin over elkaar als een soort schaaltje. Zorg ervoor dat de spitskoolbladeren niet gescheurd zijn, anders loopt het vocht eruit. Leg de roodbaarsfilets in het spitskool bakje.
2
Snijd de gember, knoflook, sjalot en rode peper fijn. Verdeel de knoflook, gember, sjalot en een halve rode peper over de roodbaarsfilets. Snijd voor elke roodbaarsfilet een schijfje limoen af en pers de rest van het sap uit in een apart bakje. Meng het limoensap met de vissaus en basterdsuiker. Giet het limoenmengsel over de visfilets en leg er een schijfje limoen op. Plaats de spitskoolbakjes met roodbaarsfilets voor 5 à 6 min. in het stoommandje om te stomen.
3
Snijd de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd halve maantjes. Schil de mango en snijd in plakjes. Snijd de koriander fijn. Meng de komkommer, koriander, mango en overige rode peper door elkaar en maak de komkommersalade af met chilisaus.
4
Serveer de gestoomde vis samen met de jasmijnrijst en de komkommersalade.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.