In samenwerking met:
Gnocchi met een saus van ricotta, aubergine en zongedroogde tomaat
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Gnocchi met een saus van ricotta, aubergine en zongedroogde tomaat

De zelfgemaakte saus die bij de gnocchi geserveerd wordt, is door de gebakken aubergine vol van smaak. De gedroogde tomaten zorgen voor een zoetere smaak aan de saus, een perfecte combinatie om te proberen wanneer je zin hebt in pasta!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Recept gnocchi met een saus van ricotta, aubergine en zongedroogde tomaat

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Pel en snijd de knoflook en ui fijn. Snijd de aubergine in blokken van 2 cm.
2
Verwarm een pan met de helft van de olijfolie en bak de aubergine in 6 min. goudbruin en gaar. Mix deze samen met de ricotta, zongedroogde tomaat en Verstegen World Spice Meals Pasta Rosso tot een saus.
3
Breng een pan met water aan de kook en kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de gnocchi af.
4
Verwarm een pan met de overige olijfolie en bak de knoflook en ui voor 4 min. tot deze goudbruin beginnen te kleuren, voeg hier de gnocchi en aubergine saus aan toe. Meng door elkaar en verwarm dit nog voor 2 min.
5
Hak de basilicum grof. Serveer de gnocchi en verdeel hier de geraspte kaas en basilicum overheen.

Tip: wanneer het gerecht lactose vrij moet zijn, vervang je de ricotta door 150 ml tomaten passata en de geraspte kaas door 70 gr rucola. Mix de aubergine met de tomaten passata tot een saus en verdeel de rucola samen met de basilicum als laatste over de gnocchi.

Gnocchi geassocieerd met dumplings?

Gnocchi is een traditionele Italiaanse pastasoort die gemaakt is van aardappelen, tarwebloem en soms ook eieren. Het woord “gnocchi” is afgeleid van het Italiaanse woord “nocchio”, wat knoest betekent. Het is een populair gerecht in verschillende delen van Italië en heeft in de loop van de tijd verschillende varianten ontwikkeld.

Traditioneel werden gnocchi gemaakt met tarwebloem en water, maar na de introductie van aardappelen in Europa in de 16e eeuw, begon men aardappelen te gebruiken als belangrijkste ingrediënt. Het gebruik van aardappelen geeft de gnocchi een lichte en zachte textuur.

Gnocchi wordt vaak geassocieerd met dumplings, dit heeft te maken met hun vergelijkbare bereidingswijze en textuur. Hoewel ze afkomstig zijn uit verschillende culinaire tradities, delen ze enkele overeenkomsten.

Dumplings zijn deegballetjes die meestal worden gestoomd, gekookt of gebakken en worden gegeten als onderdeel van een hartig gerecht. Ze kunnen worden gemaakt van verschillende soorten deeg, zoals tarwedeeg, rijstdeeg of aardappeldeeg. Gnocchi daarentegen is een pastavariant die meestal wordt gemaakt van aardappeldeeg, tarwebloem en soms eieren.

Wat gnocchi en dumplings met elkaar gemeen hebben, is hun zachte en taaie textuur. Ze zijn beide gemaakt van eenvoudig deeg dat wordt gekookt tot het gaar is. Daarnaast worden zowel gnocchi als dumplings vaak geserveerd met verschillende sauzen, zoals tomatensaus, boter-kruidensaus, vleessaus of romige sauzen. Ze kunnen ook worden gebruikt in soepen of stoofgerechten.

Wil je een keer dumplings in soep proberen? Probeer dan deze dumpling soep met groenten en ei. Heb je meer zin in een noedelsoep? Dan is deze noedelsoep met sesam kip, ei en paksoi het proberen waard!

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?