Print opties

Sluiten

Frietje rendang met zoetzure groenten

Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
3u 0min
Totale tijd
3u 40min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten rendang
Ingrediënten zoetzure groenten
1
Verwarm de oven voor op 150°C. Snijd de sjalotten in halve maantjes en de knoflook fijn. Snijd het vlees in grove stukken. Verwarm olie in een ovenbestendige braadpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg vervolgens de sjalotten en knoflook toe. Voeg de kokosmelk en santen toe en roer goed door. Voeg tot slot de rode peper, korianderzaad, sereh, kurkuma, steranijs en een snufje zout toe.
2
Zet de braadpan met deksel in de oven en gaar de rendang ongeveer 3 uur. Haal de sereh uit de rendang. Roer de rendang om het half uur door. De rendang is klaar als het vlees uit elkaar valt.
3
Snijd de wortel, rode ui en koolrabi heel fijn en de bloemkool in hele kleine roosjes.
4
Meng in een steelpan de suiker, azijn en een snufje zout en breng aan de kook. Voeg de groenten toe en breng nogmaals aan de kook. Laat de groenten 10 sec. doorkoken, zet het vuur uit, giet de groenten af en laat afkoelen.
5
Bak ondertussen de friet volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6
Serveer de friet met de rendang en daarop de zoetzure groenten.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.