Kneed & Klaar Peulgehakt Pittig Gekruid Mexicaanse Emp
Niveau
Gemiddeld
Tijd
15 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Mexicaanse empanada’s met peulgehakt

Vervang je standaard boterhammen eens voor deze heerlijke Mexicaanse empanada’s met peulgehakt! De empanada’s zijn hét perfecte lunchgerecht voor wanneer je iets anders wil. We vullen de deegpakketjes met onder andere groene paprika, jalapeño en peulgehakt. Serveer met een frisse limoen crème fraîche! 

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden

Mexicaanse empanada’s met peulgehakt

Kookmodus
Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steel en zaadlijsten van de groene paprika en snijd de in stukjes van 2 cm.
2
Verwijder de steel en zaadlijsten van de jalapeño en snijd in halve ringen. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter), halveer en pers het sap eruit.
3
Bereid de Verstegen Kneed en Klaar Peulgehakt - Pittig gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verwarm een pan met de olijfolie en bak het peulgehakt, de groene paprika, maïs en jalapeño 2 min. Voeg de tomatenblokjes, Verstegen Zwarte Peper, Verstegen Zeezout en de geraspte kaas toe, roer door en zet het vuur uit.
5
Rol het quiche en taartdeeg uit en steek 8 rondjes uit met de steker. Verdeel het peulgehakt mengsel over de rondjes en laat 1 cm aan de rand vrij. Maak de randen van het deeg nat met water, vouw het deeg dicht en druk aan met een vork.
6
Verdeel de empanada’s over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven.
7
Meng ondertussen het limoenrasp en -sap met de crème fraîche.
8
Serveer de empanada’s met de limoen crème fraîche.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Gluten
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via