Print opties

Sluiten

Mexicaanse empanada’s met peulgehakt

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
20 min
Totale tijd
35 min

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de steel en zaadlijsten van de groene paprika en snijd de in stukjes van 2 cm.
2
Verwijder de steel en zaadlijsten van de jalapeño en snijd in halve ringen. Rasp de schil van de limoen (rasp het witte gedeelte niet mee, dit is bitter), halveer en pers het sap eruit.
3
Bereid de Verstegen Kneed en Klaar Peulgehakt - Pittig gekruid volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4
Verwarm een pan met de olijfolie en bak het peulgehakt, de groene paprika, maïs en jalapeño 2 min. Voeg de tomatenblokjes, Verstegen Zwarte Peper, Verstegen Zeezout en de geraspte kaas toe, roer door en zet het vuur uit.
5
Rol het quiche en taartdeeg uit en steek 8 rondjes uit met de steker. Verdeel het peulgehakt mengsel over de rondjes en laat 1 cm aan de rand vrij. Maak de randen van het deeg nat met water, vouw het deeg dicht en druk aan met een vork.
6
Verdeel de empanada’s over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats 20 min. in de oven.
7
Meng ondertussen het limoenrasp en -sap met de crème fraîche.
8
Serveer de empanada’s met de limoen crème fraîche.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.