Parelcouscous Met Courgette En Sinaasappel
Niveau
Gemiddeld
Tijd
30 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Parelcouscous met courgette en sinaasappel

Wil jij een keer een ander couscous gerecht maken dan je gebruikelijke recept? Probeer dan deze romige parelcouscous met een frisse toon van sinaasappel. Met de courgette en amandelen een feestje op je bord.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept parelcouscous met courgette en sinaasappel

Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Snipper de knoflook en ui fijn. Verhit in een koekenpan olie en bak de knoflook en ui glazig. Voeg de komijnpoeder en mosterd toe en bak kort mee. Voeg de ongekookte parelcouscous toe en overgiet met kokend water. Breng op smaak met peper en zout. Breng het geheel aan de kook voor 7 min. en roer regelmatig door.
2
Schil en snijd ondertussen de sinaasappel in partjes en de courgette in blokjes. Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en laat afkoelen op een bord. Voeg de courgette toe aan de couscous en laat deze voor 5 min. mee garen.
3
Voeg de crème fraîche en de sinaasappelpartjes toe als de couscous gaar is en verwarm kort mee. Breng de couscous op smaak met peper en zout. Serveer de romige couscous met het geroosterde amandelschaafsel.

Wat is parelcouscous en hoe wordt het gemaakt?

Parelcouscous is een graanproduct. Maar hoe wordt parelcouscous gemaakt? Het wordt gemaakt van grof gemalen durum tarwe. De durumtarwe wordt gemaald tot meel en hier wordt deeg van gemaakt. Dit deeg wordt gezeefd totdat er kleine balletjes ontstaan.

Hoeveel gram droge parelcouscous per persoon?

Per persoon kun je gemiddeld 75 gram parelcouscous aanhouden. De een eet natuurlijk meer dan de ander, dus houd hier rekening mee.

Hoe lang moet parelcouscous koken?

Bij het koken van parelcouscous is het belangrijk dat je de couscous zachtjes kookt. Dit doe je voor ongeveer 9 minuten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Pinda
  • Gluten
  • Sesamzaad
  • Noten
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via