Pittige kip chili met bonen
Niveau
Beginner
Tijd
30 min
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Pittige kip chili met bonen

Chili krijgt de rokerige pittige smaak door adobo saus. Deze saus wordt gemaakt van chipotle pepers. In dit gerecht is gekozen voor de combinatie met pulled chicken, zure room en knapperige tortilla chips.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept pittige kip chili met bonen

Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Breng de bouillon in een pan aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet in 15-17 min. gaar.
2
Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snijd in dunne plakjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes.
3
Verhit zonnebloemolie in een hapjespan. Voeg de ui, bleekselderij en rode peper toe en fruit 3-4 min. op laag vuur. Voeg de komijnpoeder toe en bak al roerend nog 1 min. mee.
4
Voeg de adobo saus en honing toe aan het mengsel van groenten. Voeg de tomatenblokjes toe en kook in 5-6 min. op matig vuur tot een saus. Schep de bonenmix door de saus en verwarm nog 1-2 min. mee.
5
Haal de kip uit de bouillon en trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Schep door de chili. Hak de koriander grof en snijd de bosuitjes in ringen. Breng de chili aan op smaak met het sap van de limoen. Serveer met zure room en de tortillachips.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Selderij
  • Gluten
  • Soja
  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via