Pittige kip chili met bonen
Niveau
Beginner
Tijd
30 min

Pittige kip chili met bonen

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
1
Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Breng de bouillon in een pan aan de kook en voeg de kipfilet toe. Kook de kipfilet in 15-17 min. gaar.
2
Pel en snipper de ui. Maak de bleekselderij schoon en snijd in dunne plakjes. Halveer de rode peper, verwijder de zaadlijsten en snijd in ringetjes.
3
Verhit zonnebloemolie in een hapjespan. Voeg de ui, bleekselderij en rode peper toe en fruit 3-4 min. op laag vuur. Voeg de komijnpoeder toe en bak al roerend nog 1 min. mee.
4
Voeg de adobo saus en honing toe aan het mengsel van groenten. Voeg de tomatenblokjes toe en kook in 5-6 min. op matig vuur tot een saus. Schep de bonenmix door de saus en verwarm nog 1-2 min. mee.
5
Haal de kip uit de bouillon en trek het vlees uit elkaar met twee vorken. Schep door de chili. Hak de koriander grof en snijd de bosuitjes in ringen. Breng de chili aan op smaak met het sap van de limoen. Serveer met zure room en de tortillachips.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk
  • Soja
  • Gluten
  • Selderij

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Vind je dit leuk?

Reacties
Plaats nieuwe reactie

Geef een reactie

Over dit recept

Gerecht
Hoofdgerechten
Cuisine
Zuid-Amerikaans
Soort
Vlees
Voorkeuren
Bevat vlees
Bevat kip
Vrij van vis

Gemaakt door Eatertainment

Delen via