Print opties

Sluiten

Sushi met krokante kip en kimchi

Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
23 min
Totale tijd
43 min

Ingrediënten

30 personen
Ingrediënten
1
Verwarm de oven voor op 180ºC op de grillstand. Verdeel de panko over een met bakpapier beklede bakplaat en gril 3 min. in de oven, zodat het bruin kleurt. Laat afkoelen.
2
Meng het ei met de mayonaise, dijon mosterd, paprikapoeder, bloem en zout tot een beslag. Haal de kippendijfilet door het beslag en bedek met de panko.
3
Zet de oven van grill naar ovenstand. Leg alle stukken kip op een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de oven.
4
Bereid de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat afkoelen. Kook de bimi in een pan met kokend water in 4 min. gaar. Giet af en laat afkoelen.
5
Haal de kip uit de oven en snijd in repen. Leg een norivel met de gladde kant naar onder op een sushi matje en bedek met een laag sushirijst en laat 1 cm ruimte vrij aan de randen. Leg de kimchi, bimi en kip in een rij in het midden van de rijst en rol de sushi op. Snijd in 6 plakken en leg op een bord. Verdeel het sesamzaad over de sushi.
6
Serveer met sojasaus en wasabi.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.