Saltimbocca vind haar oorsprong in Rome. De naam “saltimbocca” komt van saltare in bocca, wat springen in de mond betekent. Het is zo smakelijk dat het in je mond springt! Vaak wordt het gemaakt met kalfsvlees en nagesmoord in witte wijn. In dit recept is gekozen voor varkenshaas en gebakken op de bakplaat.
Op zoek naar een bakplaat voor jouw gezellige zomeravond? Bekijk het assortiment bakplaten bij Blokker.
Saltimbocca is lekker met gegrilde groente zoals groene asperge en romaine sla. Grill deze samen met het vlees op de bakplaat.
Saltimbocca is een licht vleesgerecht dat bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees bedekt met plakjes rauwe ram en salie. Het is een specialiteit die afkomstig is uit de Italiaanse keuken.
Doordat saltimbocca een vrij licht vleesgerecht is kun je dit het beste combineren met een lichte rode wijn zoals de Santenay. Ben je meer van een witte wijn? Dan is de Condrieu, Pinot Gris een echte aanrader.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment