In samenwerking met:
Varkenshaas saltimbocca
Niveau
Gemiddeld
Tijd
40 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Varkenshaas saltimbocca

Saltimbocca vind haar oorsprong in Rome. De naam “saltimbocca” komt van saltare in bocca, wat springen in de mond betekent. Het is zo smakelijk dat het in je mond springt! Vaak wordt het gemaakt met kalfsvlees en nagesmoord in witte wijn. In dit recept is gekozen voor varkenshaas en gebakken op de bakplaat.

Op zoek naar een bakplaat voor jouw gezellige zomeravond? Bekijk het assortiment bakplaten bij Blokker.

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
Keukenbenodigdheden

Recept varkenshaas saltimbocca

Kookmodus
Bereidingstijd
40 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
40 min
Kookmodus
1
Haal de varkenshaasjes uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen. Zet de bakplaat aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden.
2
Leg de varkenshaas op een snijplank, snijd horizontaal in over de lengte zodat deze opengeklapt kunnen worden. Bedek met huishoudfolie en sla de varkenshaas plat tot de dikte van een schnitzel (ongeveer een halve centimeter). Gebruik hiervoor een vleeshamer, deegroller of een koekenpan. Breng de varkenshaas lichtjes op smaak met peper en zout.
3
Begin nu met een plakje serranoham, leg daarop een varkenshaas, daarop weer een plak serranoham en vervolgens 3 blaadjes salie en 3 theelepels gorgonzola. Rol de varkenshaas nu op tot een strak rolletje. Omwikkel met huishoudfolie en leg in de koelkast.
4
Besmeer de bakplaat met de olie en bak de rolletjes 20 min. rondom tot deze de gewenste garing heeft bereikt.

Wat eet je bij saltimbocca?

Saltimbocca is lekker met gegrilde groente zoals groene asperge en romaine sla. Grill deze samen met het vlees op de bakplaat.

Meer recepten op de bakplaat

Je kunt de bakplaat gebruiken voor veel verschillende gerechten. Van ‘fried rice’ tot wentelteefjes en een visburger. Een gezellige avond gegarandeerd!

Wat is saltimbocca?

Saltimbocca is een licht vleesgerecht dat bestaat uit dunne lapjes kalfsvlees bedekt met plakjes rauwe ram en salie. Het is een specialiteit die afkomstig is uit de Italiaanse keuken.

Welke wijn past bij saltimbocca?

Doordat saltimbocca een vrij licht vleesgerecht is kun je dit het beste combineren met een lichte rode wijn zoals de Santenay. Ben je meer van een witte wijn? Dan is de Condrieu, Pinot Gris een echte aanrader.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Melk

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via