In samenwerking met:
Volkoren Tortilla met tempeh
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees
Vegan

Volkoren tortilla’s met Mexicaans gekruide lupine tempeh

Deze heerlijke volkoren tortilla is gevuld met Mexicaanse gekruide lupine tempeh van BUMI en groenten als mais, tomaten en natuurlijk bonen. Om het gerecht een frisse touch te geven, maak je een zelfgemaakte plantaardige yoghurtdressing. Zo zie je maar weer dat plantaardig eten helemaal niet moeilijk hoeft te zijn!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Recept volkoren tortilla’s met mexicaans gekruide lupine tempeh

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de Mexicaanse kruiden, maïzena, de tomatenpuree, snufje zout en 2/3 van het water in een kom.
2
Spoel de zwarte bonen in stromend water af en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de rode ui.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui kort aan en voeg het tomatenpureemengsel toe en kook al roerend 2 min. op hoog vuur. Voeg de zwarte bonen en de tempeh blokjes toe, zet het vuur laag en laat 5 min. sudderen. Voeg het resterende water toe als de pan te droog wordt en roer goed door. Laat het mais uitlekken en voeg na 5 min. toe aan de pan, roer door en zet het vuur uit.
4
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, verwijder de schil van de avocado’s en snijd in plakjes. Hak de koriander fijn en pers het sap uit de limoen. Meng de koriander, limoensap, peper en zout met de sojayoghurt.
5
Pluk de blaadjes van de little gem en verdeel over de tortillawraps, gevolgd door de tempeh mix. Verdeel de avocado, tomaat en sojayoghurtsaus hier overheen. Rol de wrap dicht, snijd doormidden en serveer.

Lekker makkelijk met tortilla’s

Tortilla’s zijn heerlijke en veelzijdige platte broden die oorspronkelijk uit Mexico komen. Ze zijn een geweldige basis voor allerlei plantaardige maaltijden en gemakkelijk aan te passen aan een veganistisch dieet.

Om tortilla’s gemakkelijk plantaardig te maken, kun je ervoor kiezen om ze helemaal zelf te maken. Dit doe je door te kiezen voor plantaardige oliën zoals olijfolie of kokosolie in plaats van voor boter. Ook kun je zuivelvrije melkalternatieven, zoals amandel- of sojamelk, gebruiken in plaats van koemelk. Het deeg kan wel gemaakt worden van tarwemeel of maïsmeel, beide zij namelijk van nature veganistisch. Maak bijvoorbeeld deze heerlijke spinazie wraps en vul hem met je favoriete ingrediënten. Tegenwoordig kun je ook plantaardige tortilla wraps kopen in de supermarkt mocht je niet alle tijd in de keuken hebben.

Wat betreft de vulling zijn er tal van opties om vlees- of visproducten te vervangen. Je kunt kiezen voor vleesvervangers zoals tofu, tempeh of seitan, die je op smaak kunt brengen met kruiden en specerijen. Groenten zoals paprika, courgette, champignons en ui kunnen ook een smakelijke en voedzame vulling vormen. Voor een frisse touch kun je guacamole, salsa of veganistische yoghurtsaus toevoegen. Zo maak je van een wrap een heerlijk vegetarisch recept!

Met deze eenvoudige aanpassingen kun je genieten van heerlijke plantaardige tortilla’s, boordevol smaak en voedingsstoffen. Het is een geweldige manier om je maaltijd op een gezonde en diervriendelijke manier te bereiden.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Lupine
  • Sulfiet
  • Gluten
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via