Print opties

Sluiten

Volkoren tortilla’s met Mexicaans gekruide lupine tempeh

Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten
1
Pel en pers de knoflook. Meng de knoflook met de Mexicaanse kruiden, maïzena, de tomatenpuree, snufje zout en 2/3 van het water in een kom.
2
Spoel de zwarte bonen in stromend water af en laat ze uitlekken in een vergiet. Pel en snipper de rode ui.
3
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de rode ui kort aan en voeg het tomatenpureemengsel toe en kook al roerend 2 min. op hoog vuur. Voeg de zwarte bonen en de tempeh blokjes toe, zet het vuur laag en laat 5 min. sudderen. Voeg het resterende water toe als de pan te droog wordt en roer goed door. Laat het mais uitlekken en voeg na 5 min. toe aan de pan, roer door en zet het vuur uit.
4
Snijd ondertussen de tomaten in plakjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit, verwijder de schil van de avocado’s en snijd in plakjes. Hak de koriander fijn en pers het sap uit de limoen. Meng de koriander, limoensap, peper en zout met de sojayoghurt.
5
Pluk de blaadjes van de little gem en verdeel over de tortillawraps, gevolgd door de tempeh mix. Verdeel de avocado, tomaat en sojayoghurtsaus hier overheen. Rol de wrap dicht, snijd doormidden en serveer.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.