In samenwerking met:
Warme Quinoa Salade Met Schnitzel 02
Niveau
Beginner
Tijd
20 min
Bevat vlees
Vrij van vis

Warme quinoasalade met schnitzel

Deze warme quinoasalade met schnitzel is er eentje die je wilt maken. Het is perfect voor een snelle maaltijd, maar ook heerlijk om de overgebleven quinoasalade mee te nemen naar je werk voor een smaakvolle lunch!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

4 personen
Ingrediënten

Recept warme quinoasalade met schnitzel

Kookmodus
Bereidingstijd
20 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
20 min
Kookmodus
1
Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Hak de peterselie grof.
2
Verhit een pan met ½ van de olijfolie en bak de zigeunerschnitzels in 8 min. gaar. Bereid ondertussen de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3
Verhit ondertussen een pan met de overige olijfolie en bak de courgette en edamamebonen 6 min. Voeg de quinoa en de helft van de peterselie toe en bak nog 2 min. Breng op smaak met peper en zout.
4
Verdeel de quinoa over de borden, leg hier de zigeunerschnitzel op. Verdeel de yoghurtdressing over de zigeunerschnitzels en serveer.

Heerlijke (lauw)warme salades

Een salade als hoofdmaaltijd is ideaal wanneer je je in zomerse sferen waant. Het zijn vaak makkelijke recepten om te maken, lekker fris en wat ons betreft een heerlijk recept voor het avondeten. Je kan kiezen voor een koude salade, maar ook voor een lauwwarme of warme salade. Wanneer je kiest voor het laatste, voelt het meer als een echte avondmaaltijd. Gelukkig hebben we genoeg (lauw)warme salades om te maken! De lekkerste zetten we voor je op een rijtje:

  • Lauwwarme maaltijdsalade met shoarma: deze heerlijke maaltijdsalade met shoarma is een soort kapsalon, maar dan anders. We kiezen voor een combi van zoete aardappel en shoarma, aangevuld met zelfgemaakte knoflooksaus en een gemixte salade. Lekker fris en tegelijkertijd hartverwarmend.
  • Lauwwarme bloemkoolsalade met kippeling: heb je al eens van kippeling gehoord? Het is eigenlijk kibbeling, maar dan gemaakt van kip. Heerlijk in deze voorjaarsalade met bloemkool. Voor de bereiding gebruiken we koolzaadolie wat ontzettend lekker is om mee te koken.
  • Warme krieltjessalade met groene asperges en linzen: toe aan een maaltijd die snel op tafel staat? Kies dan voor deze warme krieltjessalade! Lekker voor de lunch of als lichte maaltijd. Combineer de salade met een frisse bieslookmayonaise, knapperige groene asperges en linzen.
  • Lauwwarme bonensalade met Manchego: wanneer je op zoek bent naar een vullende salade, probeer dan eens deze lauwwarme bonensalade met Manchego. De bonensalade zit vol met eiwitten en vezels en is extra lekker door de toevoeging van Manchego.
  • Lauwwarme salade met aardbei en koolrabi: ook fruit kan je gemakkelijk toevoegen aan een salade! Zo bewijst deze frisse salade dat de combinatie van zoete aardbeien, knapperige peultjes en lekkere koolrabi goed werkt.

Dit bericht kan gesponsorde content bevatten.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Mosterd
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?

Gemaakt door Eatertainment

Delen via