Maak op een warme zomeravond deze lichte, maar vullende salade boordevol bonen. Deze bonensalade bevat veel eiwitten en vezels en is extra lekker door de toevoeging van Manchego, een schapenkaas uit Spanje. Zijn naam dankt Manchego aan de regio waar hij wordt geproduceerd: La Mancha!
Kikkererwten kan je verwerken in tal van gerechten. Of je het nu toevoegt als knapperige bite aan een soep recept, het verwerkt in een fris salade recept of in een recept voor het avondeten, je kan alle kanten op met dit eiwitrijke product. Kikkererwten zitten boordevol voedingsstoffen en zijn perfect om een gezond recept mee te maken. Zo zijn kikkererwten rijk aan eiwitten. Het wordt ook vaak gebruikt als vleesvervanger en verwerkt in vegetarische én vegan recepten om zo tóch aan je dagelijkse portie eiwitten te komen. Verder zijn kikkererwten vezelrijk en bevatten ze zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Het draagt bij aan een gezonde spijsvertering, geeft je een verzadigd gevoel en houd je bloedsuikerspiegel stabiel. Verder bevatten kikkererwten gezonde koolhydraten en geeft het je langdurige energie. Ideaal voor koolhydraatarme recepten!
Genoeg redenen om dus eens vaker voor kikkererwten te kiezen en ze te verwerken in je favoriete recepten. Heb je nu geen idee wat je moet maken met deze peulvruchtsoort? Geen probleem, we hebben op Eatertainment tal van recepten met kikkererwten voor je! Maak bijvoorbeeld eens deze kikkererwtenpilav met geroosterde pompoen of combineer kikkererwten met krokant gebakken halloumi. Waar je met de pilav gaat voor een kruidig en warm gerecht dankzij de toevoeging van ras el hanout, zorgt de krokant gebakken halloumi voor een lekkere zoute touch. Wist je dat je met kikkererwten ook een lekker borrelhapje kan maken? Breng ze op smaak met verschillende smaakmakers en rooster ze knapperig in de oven. Aanraders zijn geroosterde kikkererwten met gerookte paprikapoeder en komijn en voor een zoete variant geroosterde kikkererwten met kaneel en suiker.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment