Lauwwarme bonensalade met Manchego
Niveau
Gemiddeld
Tijd
25 min
Vrij van vis
Vegetarisch
Vrij van vlees

Lauwwarme bonensalade met Manchego

Maak op een warme zomeravond deze lichte, maar vullende salade boordevol bonen. Deze bonensalade bevat veel eiwitten en vezels en is extra lekker door de toevoeging van Manchego, een schapenkaas uit Spanje. Zijn naam dankt Manchego aan de regio waar hij wordt geproduceerd: La Mancha!

Mijn menuplanner

Ingrediënten

2 personen
Ingrediënten

Lauwwarme bonensalade met Manchego

Kookmodus
Bereidingstijd
25 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
25 min
Kookmodus
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de kikkererwten onder stromend water en droog goed af. Pel de rode ui, snijd door vieren en vervolgens in ringen. Meng de kikkererwten, rode ui, de helft van de olijfolie, paprikapoeder en knoflookpoeder. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 20 min. in de oven. Schep halverwege om.
2
Zet ondertussen een grote pan water op. Dop de haricot verts. Kook de haricot verts in 6 min. beetgaar. Voeg de laatste 2 min. de edamame bonen toe.
3
Pluk de takjes peterselie en dille en hak grof. Meng de rest van de olijfolie, witte wijnazijn, peterselie en dille tot een dressing. Meng de dressing door de haricot verts en edamame bonen.
4
Snijd de Manchego in dunne plakjes. Meng de kikkererwten door de bonensalade en verdeel over de borden. Verdeel de plakjes Manchego over de salade.

Aan de slag met kikkererwten!

Kikkererwten kan je verwerken in tal van gerechten. Of je het nu toevoegt als knapperige bite aan een soep recept, het verwerkt in een fris salade recept of in een recept voor het avondeten, je kan alle kanten op met dit eiwitrijke product. Kikkererwten zitten boordevol voedingsstoffen en zijn perfect om een gezond recept mee te maken. Zo zijn kikkererwten rijk aan eiwitten. Het wordt ook vaak gebruikt als vleesvervanger en verwerkt in vegetarische én vegan recepten om zo tóch aan je dagelijkse portie eiwitten te komen. Verder zijn kikkererwten vezelrijk en bevatten ze zowel oplosbare als onoplosbare vezels. Het draagt bij aan een gezonde spijsvertering, geeft je een verzadigd gevoel en houd je bloedsuikerspiegel stabiel. Verder bevatten kikkererwten gezonde koolhydraten en geeft het je langdurige energie. Ideaal voor koolhydraatarme recepten!

Genoeg redenen om dus eens vaker voor kikkererwten te kiezen en ze te verwerken in je favoriete recepten. Heb je nu geen idee wat je moet maken met deze peulvruchtsoort? Geen probleem, we hebben op Eatertainment tal van recepten met kikkererwten voor je! Maak bijvoorbeeld eens deze kikkererwtenpilav met geroosterde pompoen of combineer kikkererwten met krokant gebakken halloumi. Waar je met de pilav gaat voor een kruidig en warm gerecht dankzij de toevoeging van ras el hanout, zorgt de krokant gebakken halloumi voor een lekkere zoute touch. Wist je dat je met kikkererwten ook een lekker borrelhapje kan maken? Breng ze op smaak met verschillende smaakmakers en rooster ze knapperig in de oven. Aanraders zijn geroosterde kikkererwten met gerookte paprikapoeder en komijn en voor een zoete variant geroosterde kikkererwten met kaneel en suiker.

Allergenen

Dit recept bevat de volgende allergenen:

  • Sulfiet
  • Ei
  • Melk
  • Soja

Voedingswaarden

Per 1 persoonsportie

Voedingswaarden

Maak een gratis Eatertainment profiel aan om de voedingswaarden te kunnen bekijken.

Vind je dit leuk?