Print opties

Sluiten

Zelfgemaakt ijs zonder ijsmachine met gezouten karamel

Bereidingstijd
15 min
Wachttijd
4u 0min
Totale tijd
4u 15min

Ingrediënten

8 personen
Ingrediënten
Extra benodigdheden
1
Verwarm de ahornsiroop samen met het vanille-extract, het zout en 80 ml van de slagroom in een steelpannetje. Laat 6 min. inkoken op medium vuur. Laat afkoelen tot een stroperige karamelsaus.
2
Klop de overige slagroom met de elektrische mixer tot stijve pieken. Spatel er zonder druk uit te oefenen het blikje gecondenseerde melk door tot alles gelijkmatig vermengd is.
3
Stort de helft van het roommengsel in het bakblik. Voeg de karamel toe en verdeel de karamel met een prikker in het ijs. Voeg het overige roommengsel toe en dek het blik strak af met plasticfolie.
4
Plaats het bakblik minstens 4 uur in de diepvries. Plaats het ijs voor serveren eerst 10 min. in de koelkast om het perfect zacht te laten worden.
Scan mij!

Dit recept online bewaren?

Scan de QR-code voor een profiel en bewaar gemakkelijk jouw favoriete recepten online.