Hoe gaaf ziet deze vegetarische bowl eruit?! Door de zwarte rijst komen de felle kleuren van de groenten goed naar voren. De bowl wordt geserveerd met een spiegelei en tahinsaus; een heerlijke combinatie van smaken!
Mijn menuplanner
Ingrediënten
2 personen
Ingrediënten
Recept zwarte rijstbowl met tahinsaus
Kookmodus
Bereidingstijd
30 min
Wachttijd
0 min
Totale tijd
30 min
Kookmodus
1
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de rode ui, paprika en worteltjes in blokjes en de paksoi doormidden. Meng in een schaaltje de tahin met yoghurt en honing, breng op smaak met zout.
2
Verhit de helft van de olie in een koekenpan en bak 2 spiegeleieren. Breng op smaak met peper en zout. Verhit in een tweede pan de andere helft van de olie, voeg hier de gember-, chili-, koriander- en komijnpoeder aan toe en roerbak de paprika, wortel en rode ui in 5 min. beetgaar. Haal de groenten uit de pan en gril de paksoi aan de gesneden kant in 2 min. bruin.
3
Giet de rijst af en schep de warme groenten over de rijst. Serveer de zwarte rijstbowl met een spiegelei en top af met de tahinsaus.
Vind je dit leuk?
Over dit recept
Gemaakt door Eatertainment