Print Opties:

Gele-paprikasoep met knapperige tofu croutons

Voorziet in4 PortiesVoorbereiding5 minutenKooktijd15 minutenTotale Tijd20 minuten

Ingrediënten
 325 gr tofu
 2 el sojasaus
 1 el paprikapoeder
 ½ tl cayennepeper
 1 el ahornsiroop
 4 el olie
 1 prei
 4 gele paprika's
 1 l groentebouillon
 2 el grove mosterd
 10 stengels verse bieslook
 70 gr crème fraîche
Keukenbenodigdheden
 Kommetje
 Koekenpan
 Soeppan
 Staafmixer
Bereidingswijze
1

Laat de tofu goed uitlekken en snijd in kleine gelijke blokjes. Wentel de tofublokjes om in een mengsel van sojasaus, paprikapoeder, cayennepeper en ahornsiroop.

2

Verhit in een koekenpan 2 el olie op hoog vuur. Bak de tofublokjes totdat deze rondom egaal goudbruin kleuren. Zet het vuur nu zachter en laat de tofublokjes knapperig bakken, ze worden door de ahornsiroop iets donkerder van kleur. Schep de blokjes regelmatig om met een spatel voor een gelijkmatige kleuring. Laat de blokjes op keukenpapier uitlekken en afkoelen zodat ze nog knapperiger worden.

3

Was de prei en snijd in ringen. Verhit 2 el olie in een soeppan en fruit de prei aan. Snijd de gele paprika’s in blokjes en voeg deze toe aan de prei. Laat de gele paprika aanfruiten zonder dat hij donkerder van kleur wordt. Voeg de bouillon en de mosterd toe zodra de paprika zacht is. Pureer de soep met een staafmixer.

4

Snijd de bieslook fijn. Schenk de soep in 4 kommetjes en top af met een eetlepel crème fraîche en de bieslook. Serveer de tofu croutons bij de soep.

Voedingswaarden

Porties 4