Print Opties:

Griekse wraps met krokante kip

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding10 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 2 kipfilets
 150 gr cornflakes, ongezoet
 100 gr tarwebloem
 2 eieren
 Peper en zout
 1 komkommer
 2 el zwarte olijven plakjes
 ½ rode ui
 1 takje verse peterselie
 200 gr Griekse yoghurt
 2 el olijfolie
 1 tl knoflookpoeder
 2 volkoren tortilla’s
 100 gr feta
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 200ºC. Snijd de kipfilets in reepjes. Zet 3 schaaltjes klaar, vul 1 schaaltje met de cornflakes, 1 met bloem en 1 met geklutste eieren. Meng flink wat peper en zout door de bloem. Haal de kipreepjes door het ei, vervolgens door de bloem, nogmaals door het ei en dan door de cornflakes. Leg de kipreepjes in een ovenschaal en bak in 15 à 20 min. gaar en goudbruin in de oven.

2

Snijd ondertussen de helft van de komkommer in plakjes en de ui in ringen. Snijd de peterselie fijn.

3

Rasp de andere helft van de komkommer en knijp al het vocht eruit. Maak tzatziki door de Griekse yoghurt te mengen met de geraspte komkommer, olijfolie, knoflookpoeder en de peterselie.

4

Smeer de tortilla’s in met de tzatziki en vul met plakjes komkommer, olijven, ui, krokante kip en verkruimelde feta. Serveer eventueel met extra tzatziki.

Voedingswaarden

Porties 2