Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in 16 min gaar. Snijd de kastanjechampignons, wortel en ui in blokjes van 1-2 cm. Pers de knoflook.
Verhit in een koekenpan 1 el boter met de tomatenpuree en bak hierin de ui, knoflook en wortel in 5 min beetgaar, voeg de champignons, bloem en geritste tijm toe en bak 3 min mee. Blus de groenten af met bier, voeg de bouillon en mais toe en laat 5 min op hoog vuur sudderen.
Tip! Is het geheel nog te nat? Laat nogmaals 5 minuten sudderen tot de gewenste dikte.
Pureer de aardappelen en breng op smaak met melk, boter en peper en zout. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en top het af met de warme aardappelpuree.
Zet de ovenschaal voor 15 min in het midden van de oven, totdat de aardappelpuree een licht bruin gekleurd heeft.
Porties 2