Print Opties:

Shepherd’s pie met kastanjechampignons

Voorziet in2 PortiesVoorbereiding20 minutenKooktijd20 minutenTotale Tijd40 minuten

Ingrediënten
 400 gr aardappelen
 200 gr kastanjechampignons
 100 gr wortel
 1 witte ui
 1 teentje knoflook
 55 gr boter
 3 el tomatenpuree
 3 el bloem
 3 takjes verse tijm
 140 ml dubbel bier
 200 ml bouillon
 100 gr mais uit blik
 100 ml melk
 Peper en zout
Bereidingswijze
1

Verwarm de oven voor op 195°C. Schil de aardappelen, snijd in stukjes en kook in 16 min gaar. Snijd de kastanjechampignons, wortel en ui in blokjes van 1-2 cm. Pers de knoflook.

2

Verhit in een koekenpan 1 el boter met de tomatenpuree en bak hierin de ui, knoflook en wortel in 5 min beetgaar, voeg de champignons, bloem en geritste tijm toe en bak 3 min mee. Blus de groenten af met bier, voeg de bouillon en mais toe en laat 5 min op hoog vuur sudderen.

Tip! Is het geheel nog te nat? Laat nogmaals 5 minuten sudderen tot de gewenste dikte.

3

Pureer de aardappelen en breng op smaak met melk, boter en peper en zout. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en top het af met de warme aardappelpuree.

4

Zet de ovenschaal voor 15 min in het midden van de oven, totdat de aardappelpuree een licht bruin gekleurd heeft.

Voedingswaarden

Porties 2