Print Opties:

Siu mai (gestoomde Chinese dumpling)

Voorziet in10 PortiesVoorbereiding15 minutenKooktijd10 minutenTotale Tijd25 minuten

Ingrediënten
 1 white fungus
 1 black fungus
 100 gr rauwe garnalen (diepvries)
 30 gr wortel, in kleine blokjes
 1 tl suiker
 200 gr half-om-halfgehakt
 2 bosuitjes, fijngesneden
 20 gr gember, fijn geraspt
 1 tl zout
 ½ tl gemalen peper
 10 ml sojasaus
 40 ml shaoxing rijstwijn
 40 ml sesamolie
 10 gr maïzena
 Siu mai vellen
Keukenbenodigdheden
 Kommetje
 Kom
 IJsbollenknijper
 Stoommandje met stoompapier (of bananenblad)
 Pan (om boven te stomen)
Bereidingswijze
1

Wel de paddenstoelen in warm water. Hak de garnalen tot een grof gehakt en snijd de gewelde paddenstoelen fijn.

2

Meng alle ingrediënten in een ruime kom, gebruik hiervoor de helft van de wortelblokjes.

3

Vul de siu mai vellen met een ruime ijsbollenschep vulling. Vouw dicht en top af met de rest van de wortel. Stoom ze in een mandje op een stoompapiertje of op een bananenblad boven een pan met warm water.

Voedingswaarden

Porties 10