Affligem Borrelplank

Borrel gepland? Daar hoort een gezellige borrelplank bij! Wij vullen onze borrelplank met verschillende verse groenten en fruit, romige dadels, Boursin Knoflook & Fijne Kruiden, Johma Oude Kaas Salade en heerlijke nacho’s. Serveer er nog een koud (alcoholvrij) Affligem biertje bij en je borrel is compleet! Wil je zien hoe je dit gerecht zelf maakt? Bekijk dan de video onderaan deze pagina.

Benieuwd naar het tuna melt nacho recept? Die vind je hier!

NiveauBeginner

Voorziet in6 Porties
Prep Tijd30 minutenTotale Tijd30 minuten

Ingrediënten
 1 appel
 1 komkommer
 325 gr worteltjes
 250 gr dadels zonder pit
 1 verpakking Boursin Zacht en Romig Knoflook & Fijne Kruiden à 125 gr
 100 gr prosciutto di Parma
 1 verpakking Johma Oude Kaas Salade à 175 gr
 200 gr ongebrande walnoten
 55 gr rucola
 1 zak toastjes of crackers
 Affligem of Affligem 0.0%
 Tuna melt nacho's
Keukenbenodigdheden
 Grote houten plank

Bereidingswijze
1

Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd de appel en de helft van de komkommer in plakjes. Snijd de andere helft van de komkommer en de worteltjes in reepjes van 2 cm en serveer ze in een glaasje of bakje.

2

Serveer de helft van de appelplakjes met een theelepel Johma Oude Kaas Salade en top af met een walnoot. Snijd de helft van de dadels open en vul met Boursin Zacht en Romig Knoflook & Fijne Kruiden. Omwikkel de dadels met de prosciutto.

3

Pak een grote houten plank en plaats hierop de nachoschotel (optioneel), Boursin Zacht en Romig Knoflook & Fijne Kruiden en de Johma Oude Kaas Salade. Leg op diverse plekken een handje rucola. Verdeel de Boursin dadels en appelpartjes met Johma Oude Kaas Salade over de plank. Zet het schaaltje met komkommer- en wortelreepjes ook op de plank.

4

Dresseer de bruisende borrelplank met de overige dadels, prosciutto, komkommerplakjes, walnoten, wortel, appel en toastjes of crackers tot een geheel.

Tip: Om de smaken van de borrelplank nog beter tot hun recht te laten komen, serveer je de borrelplank met Affligem of Affligem 0.0%.

Ingrediënten

Ingrediënten
 1 appel
 1 komkommer
 325 gr worteltjes
 250 gr dadels zonder pit
 1 verpakking Boursin Zacht en Romig Knoflook & Fijne Kruiden à 125 gr
 100 gr prosciutto di Parma
 1 verpakking Johma Oude Kaas Salade à 175 gr
 200 gr ongebrande walnoten
 55 gr rucola
 1 zak toastjes of crackers
 Affligem of Affligem 0.0%
 Tuna melt nacho's
Keukenbenodigdheden
 Grote houten plank

Instructies

Bereidingswijze
1

Verwijder het klokhuis van de appel. Snijd de appel en de helft van de komkommer in plakjes. Snijd de andere helft van de komkommer en de worteltjes in reepjes van 2 cm en serveer ze in een glaasje of bakje.

2

Serveer de helft van de appelplakjes met een theelepel Johma Oude Kaas Salade en top af met een walnoot. Snijd de helft van de dadels open en vul met Boursin Zacht en Romig Knoflook & Fijne Kruiden. Omwikkel de dadels met de prosciutto.

3

Pak een grote houten plank en plaats hierop de nachoschotel (optioneel), Boursin Zacht en Romig Knoflook & Fijne Kruiden en de Johma Oude Kaas Salade. Leg op diverse plekken een handje rucola. Verdeel de Boursin dadels en appelpartjes met Johma Oude Kaas Salade over de plank. Zet het schaaltje met komkommer- en wortelreepjes ook op de plank.

4

Dresseer de bruisende borrelplank met de overige dadels, prosciutto, komkommerplakjes, walnoten, wortel, appel en toastjes of crackers tot een geheel.

Tip: Om de smaken van de borrelplank nog beter tot hun recht te laten komen, serveer je de borrelplank met Affligem of Affligem 0.0%.

Borrelplank met Affligem

Meld je aan en blijf op de hoogte!

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang evenementen, de nieuwste recepten, tips en het laatste nieuws in je mailbox.